Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de de desembre del 2013 | 17:40
Opinió
Fèlix Martí
Filòsof

Temps de denúncies

El govern espanyol ha decidit no dialogar amb Catalunya i es nega a gestionar de manera sensata el procés de creació del nou estat reclamat pels catalans. Els seus dirigents polítics pensen equivocadament que disposen d'instruments suficients per desarticular l'opció dels ciutadans, dels partits polítics i de les institucions favorables a la independència.

Semblen disposats a utilitzar formes de violència difícilment compatibles amb un ordre polític democràtic. Prefereixen dèficits democràtics a evolucions polítiques que trenquin les pràctiques de dominació política, econòmica i cultural de Catalunya.

La negativa de l'estat espanyol a la consulta proposada pels catalans ha de reforçar la voluntat d'avançar cap a la independència. La societat i els polítics catalans han de denunciar la deriva antidemocràtica d'Espanya i han de manifestar que, justament, Catalunya vol dotar-se d'un estat inequívocament democràtic. Han de denunciar la demagògia del president espanyol quan diu que s'oposa a una consulta per raons democràtiques i afirma que no son demòcrates els que no accepten l'actual ordre constitucional. Han de seguir afirmant que l'esperit democràtic és el que ha de determinar la validesa de les lleis.
La força moral i política de Catalunya es consolidarà amb la no violència i amb accions de resistència pacífica"
Els poders polítics, econòmics i mediàtics de l'estat espanyol utilitzaran formes més o menys legals de violència per reprimir el sobiranisme de la societat catalana. La resposta intel·ligent haurà de ser la denúncia de totes les agressions i mai la imitació dels seus procediments. La força moral i política de Catalunya es consolidarà amb la no violència i amb accions de resistència pacífica. Hi haurà provocadors al servei de l'unionisme. S'hauran de desacreditar, identificar i denunciar.

La independència no es pot defensar entrant en el joc dels provocadors. La independència es guanyarà amb qualitat moral, amb raons i amb estratègies pacificadores.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Fèlix Martí
Fèlix Martí
Filòsof
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Opinió · Política catalana
Judicialització inútil
Opinió · Política
L'arnada glòria de Rajoy
Opinió · Política catalana
Un espai decent
Opinió · Internacional
La via turca?
Opinió · Política
Caricatura de l'estat de dret
Opinió · Política
La regressió espanyola
Indica publicitat