Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de de maig del 2013 | 16:50
Recull de premsa

Soler: "Una minoria radical del Parlament té la clara intenció de mostrar al món que som un país de mentida"

"Abans de permetre una consulta sobre la independència, deixaran que l'autonomia salti pels aires".

L'historiador Toni Soler ha deixat clar a un article que la situació del país "és crítica" i que "a cada cimera que convoca el president Mas perdem un llençol".

"El Govern no governa i sembla incapaç de generar consensos ─ha dit a La minoria radical─. Però CiU i ERC ho haurien d'intentar amb generositat".

Soler ha instat el PSC, ICV i la CUP a afegir-se a un front comú "contra el dèficit imposat pel ministeri d'Hisenda", amb l'objectiu d'aconseguir "alleujar la situació del sector públic català i enviar un missatge positiu a la ciutadania".

"D'una banda, quedaria clar que el dret a decidir no s'utilitza com a coartada per la inacció; de l'altra, la minoria radical quedaria retratada fent costat al ministre Montoro" ha explicat.

Finalment Toni Soler ha conclòs que al Parlament de Catalunya hi ha una majoria "abassegadora" a favor del dret a decidir i a favor "del mateix Parlament i de la seva altíssima funció democràtica" però que "al davant seu hi ha una minoria radical que s'expressa a través de numerets, rebequeries i sortides de to".
La minoria radical se n'alegra quan un tribunal inhabilita un òrgan democràtic per complir un mandat popular"
Aquesta minoria segons Soler "té la clara intenció de degradar" la vida política catalana i de "mostrar al món que som un país de mentida amb unes institucions de broma": "Abans de permetre una consulta sobre la independència, deixaran que l'autonomia salti pels aires. La minoria radical se n'alegra quan un tribunal inhabilita un òrgan democràtic, tot just per complir un mandat popular expressat de manera rotunda. I per rematar la feina la seva líder declara que la derrota del Parlament [...] representa el triomf de la Catalunya real".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat