"La Via de l'Onze de Setembre és el seu nou gran gest. L'inici del nou curs polític. Donarà visibilitat global altra vegada a la causa catalana".
L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha lamentat a un article que aquells qui esperen que la Via Catalana no tingui poder de convocatòria són els que "esperen que les dificultats per completar algun tram serveixin per distorsionar la gran mobilització popular, la seva imatge i el seu missatge".
L'autor de l'article Una il·lusió col·lectiva ha dit que aquests mateixos "van procurant estimular les declaracions públiques de deserció d'aquells que, com ells, no tenen Catalunya ni els patiments i interessos del seu poble com a marc de referència primordial". "I encara esperen que, per alguna raó ─ha afegit─, la mobilització flaquegi, per encobrir així els seus propis dubtes, el seu desconcert i la seva subordinació política a la lògica de la dominació establerta".
Sobre la Via Catalana, Tresserras ha dit que "expressarà la voluntat de sobirania de la majoria" de la població i "rebutjarà aquella dominació, no només nacional sinó també de classe": "Una dominació feta de pactes per dalt i de violència. Per això els qui l'exerceixen avui neguen la possibilitat d'una consulta democràtica".
Finalment l'exconseller ha conclòs que el moviment democràtic de base pel dret a poder decidir que volem ser un nou estat d'Europa "va generar fa un any un canvi profund en l'escenari polític català", i que avui dia aquest moviment "és ben viu, popular, cívic, obert, inclusiu, transversal, ampli". "La Via de l'Onze de Setembre és el seu nou gran gest. L'inici del nou curs polític. Donarà visibilitat global altra vegada a la causa catalana [...]. Qui vulgui que tot continuï igual que es quedi a casa. Tancant bé portes i finestres. Per si arribés una ventada de canvi" ha conclòs.