Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de d'abril del 2013 | 17:08
Recull de premsa

Tresserras: "L'espoli és la sobreexplotació de la gent treballadora per part de l'estat espanyol"

"Encara avui, amb la misèria present als carrers, hi ha formacions que reclamen tot el pedigrí de les esquerres i que ignoren l'espoli fiscal. I el menystenen. [...] Com és possible?".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit a un article que l'espoli fiscal "distorsiona tots els paràmetres i impedeix l'adopció de les polítiques necessàries per capgirar la situació econòmica interna" a Catalunya.

A un article a l'Ara Tressserras hi ha denunciat que l'espoli "és la causa principal de la falta d'inversions i de liquiditat de l'administració catalana" i ha sentenciat que també és "el principal mecanisme de la sobreexplotació de la gent treballadora per part de l'estat espanyol".

"L'espoli fiscal ha tingut un impacte històric ─ha continuat─ decisiu en la conformació de la majoria de deficiències actuals de l'economia catalana. No ho explica tot, però explica moltes coses. Persistentment, cada any, cada dia, el 8% del PIB català és extirpat. Al voltant de 15.000 milions d'euros anuals de mitjana durant aquest segle".

Tresserras finalment ha lamentat que hi hagi partits "que es diuen d'esquerres i catalanistes" que mai no han considerat denunciar aquesta qüestió: "Encara avui, amb la misèria present als carrers, hi ha formacions que reclamen tot el pedigrí de les esquerres i volen repartir-ne credencials, que ignoren o releguen l'espoli fiscal. I el menystenen quan es debaten les polítiques públiques o uns nous pressupostos. Com és possible?".

"Les inèrcies són poderoses. Però com que el compromís social d'aquestes esquerres és autèntic, esperem el seu gir imminent. Necessitem la seva contribució en aquesta gran oportunitat de transformació històrica que se'ns ofereix. Que la bona consciència esvaeixi els miratges de la mala teoria" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat