Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de maig del 2014 | 16:23
Recull de premsa

Tresserras: "L'impuls refundador i renovador ja pertany a uns altres sectors socials"

"L'onada de la nova consciència col·lectiva abasta tots els àmbits: les actituds, l'estil de vida, la ideologia, la participació en la política i en la cultura, la modificació del gust i dels valors".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit a un article que l'espanyolisme "més potiner i impositiu ha provocat rebuig i ha fet decantar moltes persones inicialment escèptiques sobre els avantatges del camí de la independència".

A l'article L'estat desconcertat Tresserras hi ha dit que "es pot entendre" que la inseguretat o la falta de confiança "ens provoquin reaccions conservadores, i que ens costi desempallegar-nos d'unes inèrcies" però que "si volem i mobilitzem les pròpies forces i capacitats, ja no caldrà que ho siguin més". "La fragilitat de les classes dirigents catalanes --ha continuat-- s'ha fet més evident per la seva manca de respostes i propostes davant de la crisi econòmica i del canvi de model de vida associat a la revolució tecnològica i la globalització. El buit relatiu en el lideratge social català ha fet especialment perceptibles, fluides i precoces les variacions en la consciència social i política de la ciutadania".
S'ha accelerat l'ascens del sobiranisme progressista i la seva capacitat d'autoorganització. Un canvi d'època"
Per tot això, Tresserras ha sentenciat que "s'ha accelerat l'ascens del sobiranisme progressista i la seva capacitat d'autoorganització", uns símptomes principals d'una transformació "que correspon a un canvi d'època": "A Catalunya, una mica abans i amb més intensitat que a l'Europa pròxima, la majoria de la gent ha disposat de l'espai i l'agilitat mental per maniobrar amb la pròpia consciència i desplaçar-la. La societat civil ha discrepat de l'Estat i el sistema; s'ha desacomplexat i revoltat; ha anat perdent la por, ha pres la iniciativa i ha formulat propostes".

"L'onada de la nova consciència col·lectiva abasta tots els àmbits: les actituds, l'estil de vida, la ideologia, la participació en la política i en la cultura, la modificació del gust i dels valors. Recorda l'acumulació de girs i trencaments que van acompanyar l'adveniment de la modernitat burgesa. Però aquesta vegada, a Catalunya, l'impuls refundador i renovador ja pertany a uns altres sectors socials" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat