Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de de gener del 2015 | 16:31
Recull de premsa

Tresserras: "No hi ha cap avantatge clarificador en la renúncia a pronunciar-se ara sobre quin camí es prefereix"

"Les eleccions ja haurien d'haver estat convocades. Per convicció del president. Per conseqüència amb la jornada del 9-N. No és suficient?"

El comunicòleg Joan Manuel Tresserras ha dit a un article que les eleccions al Parlament de Catalunya permetrien "l'obtenció d'una eventual majoria incontestable" a favor de la independència i "l'elecció de representants i conèixer les posicions de la població sobre les grans qüestions".

"Les eleccions han de permetre saber si hi ha una majoria social i política que no té por d'emprendre un camí polític nou. Però no hi ha cap avantatge clarificador d'això en la renúncia a pronunciar-se ara sobre les altres qüestions: sobre quina mena de camí, vell o nou, es prefereix" ha denunciat Tresserras a l'article Ritme i trajectòria.

L'autor de l'article ha recordat que la convocatòria de les eleccions "correspon al president Mas" i ha dit que és "lògic i normal que valori diversos escenaris" però s'ha preguntat: "¿Té encara recorregut aquesta legislatura? ¿Pot millorar la relació amb l'Estat en un any de tensions preelectorals i electorals espanyoles? ¿Hi ha algun avantatge per a les polítiques socials, o per a l'eixamplament del sobiranisme, en el fet de diferir la convocatòria? ¿Prorrogar la situació actual és l'opció socialment i políticament més rendible? En què pot beneficiar i a qui?"

"Unes eleccions anticipades que adquireixin caràcter plebiscitari i facin efectiu l'objectiu del 9-N s'han de convocar per convicció --ha dit Tresserras--. La mateixa convicció que deuria inspirar el pacte polític del desembre del 2013 i la convocatòria solemne de la consulta del 9-N. ¿Què és el millor per aconseguir una sòlida majoria i per fer valer la unitat social exhibida pel sobiranisme en les grans mobilitzacions? Votar". 

Per això l'autor ha conclòs que el recent lideratge d'Artur Mas s'ha forjat, "sobretot, en la valentia reconeguda del gir del setembre del 2012 i en els posteriors episodis de fermesa i coherència davant l'Estat". "En aquesta lògica, les eleccions ja haurien d'haver estat convocades. Per convicció del president. Per conseqüència amb la jornada del 9-N. No és suficient?" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat