Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de febrer del 2015 | 18:52
Recull de premsa

Tresserras: "Venim de la irrellevància i d'un gran esforç per superar-la. Per això el 27-S no pot ser i no serà desaprofitat"

"Venim de la irrellevància i d'un gran esforç per superar-la. Per això l'oportunitat del 27-S no pot ser i no serà desaprofitada".

El comunicòleg Joan Manuel Tresserras ha dit a un article que l'experiència de les dues coalicions d'esquerres "tindrà costos electorals i polítics molt considerables".

Tresserras ha recordat que el no al referèndum de l'Estatut (2006) "no acabarà de ser realment entès fins després de la sentència del Tribunal Constitucional del 2010" i que ERC haurà "d'assumir una renovació interna profunda" però, mentrestant, "s'hauran creat les condicions per a un eixamplament extraordinari, imprescindible, de les bases socials de l'independentisme".

"Tot i la intensitat de les migracions de la globalització --ha continuat recordant--, la complexa nació catalana del 2010 és més cohesionada que la de 10 anys abans. I no només per a la reivindicació o la denúncia, sinó també per a la formulació de propostes i l'assumpció del protagonisme principal en l'emancipació del país. Prou cohesionada i mobilitzada per empènyer el president Mas a liderar el gir polític del gruix de CDC i bona part d'Unió (2012) cap al sobiranisme".

L'autor de l'article Les arrels del present ha dit que tots aquests passos i "molts més" han estat necessaris per arribar on som i que "el sobiranisme és efectivament hegemònic dins del catalanisme": "Venim de la irrellevància i d'un gran esforç per superar-la. Per això l'oportunitat del 27-S no pot ser i no serà desaprofitada".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat