Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de novembre del 2013 | 17:48
Recull de premsa

Tura: "El PSC no representa els seus valors ni per mi ni per centenars de milers de votants i militants"

"Dóna la sensació que mai ens plantarem suficient per defensar allò a què Catalunya aspira. El federalisme serà impossible si no ens plantem de debò".

L'exconsellera de Justícia i d'Interior i pes pesant del PSC, Montserrat Tura, ha lamentat a una entrevista que "el PSC no representa els seus valors ni per mi ni per centenars de milers de votants i militants" i ha informat que "molts d'ells estan marxant silenciosament".

"La capacitat d'interlocució [amb el Consell Nacional del PSC] sobre les meves idees ha sigut zero. No serveix de gaire participar de manera responsable si no hi ha diàleg. La segona autoritat del partit, Antoni Balmon, no desmentit per la primera, va posar en dubte tota la meva trajectòria política. [...] Considero, doncs, que he de fer un pas al costat però faig evident el meu desacord en la seva manera de fer les coses" ha explicat Tura.
El PSC no connecta amb una població que avui és diferent de la dels anys 70 i 80"
L'exdiputada ha continuat explicant que allò que li falla al PSC actual és que "no n'hi ha prou amb dir que volem escola i sanitat pública de qualitat": "Hem de dir com es manté en una època de recessió. Les retallades, si s'han de fer, s'han de fer amb ètica. Hi ha molts llocs on retallar i molts on no es pot retallar. El més preocupant és que el PSC afirma que en política econòmica no faria coses gaire més diferents del que fa CiU. Reclamo a la socialdemocràcia que se situï fora de les institucions i plantegi una reflexió sobre com mantenir els serveis públics en un moment com aquest".

Sobre les reivindicacions nacionals que li manquen al partit dels socialistes de Catalunya, Tura ha apuntat a que des del partit es fa "una anàlisi equivocada dels resultats electorals i de la sociologia dels nostres votants" ja que els votants del PSC "no han marxat cap a partits espanyolistes o unionistes sinó cap a posicions més socials com ICV, més nacionals com ERC o cap a l'abstenció". "Els socialistes tenim com a principi la llibertat i, lògicament també, la llibertat dels pobles. El PSC no connecta amb una població que avui és diferent de la dels anys 70 i 80" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat