Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 6 de de febrer del 2015 | 16:04
Recull de premsa

Vila: "Encara no és clar qui aprofitarà les decepcions de Podemos. Dependrà de la consciència nacional de la societat"

"Ara el nucli dur de la política catalana és més estable que en d'altres èpoques. [...] Iglesias és un mascle alfa, però encara no és gens clar qui aprofitarà les decepcions que produirà Podemos".

El periodista Enric Vila ha dit a un article que mentre que, a Madrid, Podemos és una "amenaça per al mateix statu quo", a Barcelona "protegeix les elits de la pressió que les classes mitjanes independentistes fan per intentar trencar-lo".

"El partit de Pablo Iglesias --ha explicat-- és l'única alternativa que l'Estat té a la policia per mantenir la unitat d'Espanya. Igual que la República o que la monarquia dels Savoia, Podemos no s'entén sense la necessitat de les elits catalanes de desestabilitzar l'Estat per defensar-se del centralisme salvatge de Madrid i lligar curt, al mateix temps, el sentiment separatista del seu poble".

El periodista ha recordat que fins ara, aquests "experiments" han acabat "com el rosari de l'aurora", ja que Barcelona té les elits "més astutes i més cosmopolites del món, però cada vegada que han atiat el radicalisme castellà per debilitar l'Estat i dissoldre les energies catalanes, l'incendi se'ls ha escampat a casa i Espanya s'ha ensorrat en l'obscurantisme".

El periodista ha conclòs: "Ara el nucli dur de la política catalana és més estable que en d'altres èpoques. [...] Iglesias és un mascle alfa, però encara no és gens clar qui aprofitarà les decepcions que produirà Podemos. En part dependrà de la tossuderia i la consciència nacional dels sectors centrals de la societat catalana. Potser tindrem una oportunitat millor que la del 9-N".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat