Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de febrer del 2015 | 17:11
Crònica · Afers religiosos

L'Església i Càritas denuncien al catòlic Fernández Díaz

L'Església denuncia l'"escassa voluntat política per aclarir successos com el d'El Tarajal en què van morir 15 immigrants subsaharians en l'assalt massiu a la tanca fronterera de Ceuta (6 febrer 2014)".

Així consta en un comunicat de la Comissió Episcopal de Migracions, Càritas, Confederació de Religiosos i Justícia i Pau.

Aquestes organitzacions catòliques d'Espanya i el Marroc que acullen i defensen els immigrants, la seva dignitat i els seus drets, dirigeixen la seva denúncia contra la gestió d'uns fets que tenen com màxim responsable polític el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que es proclama catòlic.

Les organitzacions catòliques mostren "greu preocupació i dolor" per la mort i el patiment de milers d'homes i dones que fugen de les guerres, la fam i la pobresa dels seus països d'origen.

Manifesten: "No volem acostumar-nos a desallotjaments violents de centenars de subsaharians a les muntanyes pròximes a Melilla, ni a trasllats forçosos de persones que després són abandonades a la seva sort. No volem acostumar-nos a pràctiques il·legals a les fronteres, que lesionen drets i que són qüestionades per instàncies de la Unió Europea".

Aquestes organitzacions lamenten "la posada en pràctica d'estranyes figures jurídiques que intenten defensar expulsions injustificables en el projecte de llei de Seguretat Ciutadana que pretén legalitzar les expulsions sumàries".

Afirmen: "Estem fermament convençuts que tot aquest sofriment és evitable. Per això, exigim als responsables de la presa de decisions executives, legislatives i judicials la deguda coherència i el respecte als drets humans i a la més elemental dignitat que mereix tota persona".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat