Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de novembre del 2009 | 14:45
Crònica · Esport i Ciutadania

Colors passionals

La il·lusió per uns colors guia la conducta humana a situacions diametralment oposades. A Catalunya hem de fer mans i mànigues per veure competir la nostra selecció en esdeveniments esportius "clarament polititzats, radicalitzats i que, en moltes ocasions, s'haurien de prohibir o vetar". D'altra banda, el parlament basc acaba d'aprovar una resolució per la qual convida a la RFEF a que la selecció espanyola torni a jugar al País Basc i a l'organització de la Vuelta a Espanya a que la prova ciclista passi, de nou, per territori basc.

A la Brunete mediàtica' ja hi ha qui ha batejat aquest pas com a la "Complicada normalización". Està bé considerar com a normalització una situació a la qual s'hi arriba per una decisió política -amb un Parlament dividit- i que no té en compte ni la voluntat ni les peticions populars. La selecció espanyola no juga al País Basc des del maig del 1967 mentre que la Vuelta a Espanya no trepitja carreteres basques des del 1979. En dos esports amb tanta repercussió entre les masses que, lliurement, es manifesten, alguna cosa vol dir tants anys d'absència. Aquesta "complicada normalización" no serà més aviat una provocació? O encara més enllà; una politització de l'esport? Clarament respon a l'obsessió identitaria del govern basc i a aquest preocupant i cada vegada més incisiu imperialisme cultural subversiu.

A Catalunya, en canvi, una de freda i una de calenta. La gairebé confirmació del partit Catalunya - Argentina el 22 de desembre va quedar el cap de setmana enfosquida per l'actitud del CSD -Consejo Superior de Deportes. El CSD va amenaçar els participants espanyols al torneig internacional de futbol que es disputava a El Vendrell i que havia d'enfrontar, precisament Catalunya i Espanya. Al final, amenaces complertes i partit suspès. Qui polititza l'esport? On sembla que la Federació Espanyola ja hi podrà fer ben poc és en el Catalunya - Argentina del mes de desembre. En aquesta ocasió Ángel Maria Villar va decidir no posar entrebancs, tot i que amb Maradona al davant tot és més complicat. Sense cap oficialització, el seleccionador argentí va anunciar en roda de premsa, a Madrid i després de jugar contra Espanya, que jugaran al Camp Nou contra Catalunya. El geni i figura de Maradona -com el de Cruyff- ens han jugat a favor.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat