Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de juliol del 2012 | 18:20
Crònica · Política catalana

Les bases de CDC se'n surten

La cimera del pacte fiscal ha acabat sense acords. Tot fa pensar que els partits arribaran al ple del dia 25 i s'hauran de posicionar sense que les posicions variïn massa.

Les bases de CDC han aconseguit que el president Artur Mas i el seu equip no rebaixin la proposta de pacte fiscal per evitar el xoc de trens amb Madrid i integrar el PSC, tal i com pretenien el sector més pactista del partit i els socis d'Unió Democràtica.

La societat catalana ha canviat molt, les ferides de l'Estatut estan encara recent i el procés va ser tan traumàtic com frustrant. També per les bases de CDC que van recrudescent la seva guerra civil contra ERC amb el referèndum de l'Estat. A la llarga els convergents hi han acabat perdent. I molt. Ni Mas va ser president amb el PSC, com era la intenció inicial amb el pacte a la Moncloa, ni de cap altra manera fins l'any 2010. El procés de l'Estatut va acabar de volar els ponts amb ERC, que just ara es van refent.
Junqueras ha tornat a tirar d'èpica i ha avisat CiU que no permetrà traïcions"
En la mesura que CiU no afluixi en el concert i entri en un escenari de confrontació amb l'Estat s'anirà trobant amb ERC, preocupada d'aparèixer davant l'opinió pública com la garant del concert. Aquest dijous, després de la cimera, Oriol Junqueras ha tornat a tirar d'èpica i en una roda de premsa abrandada ha avisat CiU que no permetrà traïcions. Els convergents saben que, si més no, amb els republicans saben a què atenir-se. Amb el PSC és molt difícil entendre-s'hi perquè és un partit a la deriva, sense rumb i dividit i en el qual proliferen opinions sovint contradictòries.

De moment les bases de CDC i el compromís amb el concert s'han imposat. A l'espera de que el pacte fiscal embarranqui a Madrid i Mariano Rajoy no l'atengui a la tardor ara caldrà que es preparin pel segon repte, el programa electoral amb el que la federació es presentarà a les properes eleccions. No podrà ser pas de pacte amb Espanya. Necessàriament haurà de ser de ruptura.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat