Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de març del 2015 | 19:54
La fotografia

Eurodiputats catalans expliquen el 9N

Els eurodiputats d'ERC-NeCat, CiU i ICV s'han reunit aquesta setmana a Estrasburg per explicar la situació política després del 9N a l'Eurocambra.

Font: ACN · Els eurodiputats d'ERC-NeCat, CiU i ICV s'han reunit aquest dijous a Estrasburg amb el president de l'Eurocambra, Martin Schulz, per explicar-li la situació a Catalunya després del 9-N i plantejar-li la voluntat del poble de portar a les institucions europees el milió de signatures recollides a favor del dret a decidir.

Segons ha explicat l'eurodiputat Ramon Tremosa, Schulz "estudiarà" que una delegació de l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI viatgin a Brussel·les amb diputats del Parlament per entregar les signatures. Els eurodiputats Josep Maria Terricabras (ERC-NeCat), Ernest Maragall (ERC-NeCat), Ramon Tremosa (CiU), Francesc Gambús (CiU) i Ernest Urtasun (ICV) s'han trobat amb Martin Schulz a Estrasburg, on aquesta setmana s'ha celebrat el ple de l'Eurocambra.

Durant la trobada, que segons Tremosa "no ha estat fàcil" d'organitzar perquè Schulz té molts compromisos, els eurodiputats han plantejat al president la reivindicació catalana a favor d'un referèndum. "Li hem explicat què va representar el 9-N per als catalans. Sense pronunciar-se en cap sentit, com era d'esperar, el president Schulz ha estat molt receptiu", ha explicat Terricabras.

La reunió d'aquest dijous ha estat un primer pas per facilitar aquest viatge, on també participaria una delegació dels partits favorables a la consulta al Parlament. Segons Tremosa, Martin Schulz ha quedat "impactat" quan li han explicat que ERC, CiU i ICV representen dos terços dels vots catalans a les europees i "van a l'alça" de cara a les municipals del proper mes de maig.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat