Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de de novembre del 2014 | 19:45
La fotografia

Reñé reivindica la transcendència i els actius de Ponent en la futura Catalunya estat

En la conferència de Fòrum Europa a Barcelona, davant membres del Govern català i 200 representants d'àmbits i sectors diversos, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé ha posat en valor la capacitat transformadora de Ponent.

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha fet una clara defensa del poder i la importància del món local pel conjunt de Catalunya, en la seva vertebració nacional i en el procés d'autodeterminació.

Aquest ha estat un dels principals missatges que el president de la Diputació de Lleida ha volgut transmetre a les 220 persones que han assistit aquest dijous a la conferència titulada "Poder municipal, poder nacional" que ha pronunciat a l'Hotel Palace de Barcelona en el marc de Fòrum Europa. Tribuna Barcelona.

A l'acte han assistit el conseller de Justícia, Germà Gordó; el secretari del Govern, Jordi Baiget; el vicepresident de la Mesa del Parlament, Lluís Maria Corominas; el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana; el president de l'ACM, Miquel Buch; el portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Jordi Turull; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; a més de senadors, diputats al Congrés i al Parlament, diputats provincials, alcaldes, regidors, presidents de consells comarcals, directors generals i de serveis territorials i representants del món econòmic, social, cultural i comunicatiu.

En la conferència, Reñé ha exemplificat el poder del món municipal en l'acte celebrat el 4 d'octubre, quan la pràctica totalitat dels representants dels municipis de Catalunya es van reunir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per manifestar públicament l'adhesió incondicional dels ajuntaments, al dret a decidir, a la Llei de consultes, al 9-N i al president Mas. "La transcendència simbòlica d'aquella trobada visualitzava la unitat del país. Des del poble més petit fins a la capital de Catalunya érem tot un per defensar una causa col·lectiva: la dignitat de les institucions catalanes i la voluntat democràtica dels seus ciutadans", ha afegit el president de la Diputació de Lleida.

Reñé ha explicat que en aquest excepcional període que viu Catalunya, s'ha de tenir clar que "sense el contrapès del territori, sense l'articulació entre ciutats i pobles, Catalunya seria una terra desequilibrada".

El president de la Diputació de Lleida ha defensat que "no hi ha zones industrials i zones turístiques, sinó decisions que porten a un model o a un altre" i que la Catalunya interior i de costa han de caminar juntes i formar part d'un tot. Reñé ha finalitzat la conferència animant els catalans a participar el pròxim diumenge de forma pacífica i democràtica, com fins ara.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat