Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de de setembre del 2010 | 15:42
Notícia · Comunicació

La projecció de l'ACN al món: Catalan News Agency

Barcelona · L'ACN s'ha proposat, de nou, eixamplar els seus objectius. Si des de l'any 2007 l'Agència Catalana de Notícies ha pogut consolidar un creixement en positiu amb l'obertura de

diverses delegacions a Balears, el País Valencià, Nova York, París, Londres i Berlín i, a més a més, ha pogut reforçar les que ja tenia a Madrid i Brussel·les, l'ampliació de la tasca d'una de les principals agències de comunicació de l'era internet -així ho va corroborar l'expert Oliver Boyd-Barrett amb el seu llibre News Agencies in the Turbulent Era of the Internet, publicat el proppassat mes de maig- ha tornat a ser notícia.

L'ACN ha estrenat aquesta setmana el servei de notícies Catalan News Agency (CNA), una versió en llengua anglesa de la cobertura informativa que duu a terme l'ACN amb l'objectiu principal de proporcionar totes les facilitats als corresponsals estrangers que es troben a Madrid o Barcelona i aportar-los el punt de vista propi de Catalunya. Segons el mateix director de l'ACN, Saül Gordillo, , la CNA "neix per ser una veu de Catalunya al món, per explicar què fem, com som i què pensem" i també per "explicar Catalunya a l'estranger des d'una òptica catalana".

Amb tot, el nou servei de l'ACN no ha derivat de la simple traducció de la versió catalana de l'ACN, i Gordillo ha volgut deixar clara la naturalesa de la CNA: "El model anglès vol ser ambiciós i per aquest motiu la CNA no és una traducció automàtica de la versió catalana sinó que els professionals de l'Agència tornen a elaborar la informació amb els mitjans de comunicació internacional en ment".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat