Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de maig del 2011 | 19:23
Notícia · Economia

Compte enrere per saber si Ossa es quedarà o no a Catalunya

L'empresa catalana ha hagut de reduir la seva producció per no poder accedir al crèdit. La Generalitat es reunirà amb la companyia per buscar solucions.

ACN · L'empresa catalana Ossa, dedicada a la fabricació de motos, marxarà de Catalunya si en vuit dies no té accés al crèdit. Així ho ha manifestat el director general d'Ossa, Joan Gurt, al diari 'Avui' després de cinc mesos de converses amb l'Institut Català de Finances, Acció 10 i entitats bancàries. El problema, tal com va informar Tribuna.cat, ve de lluny. Segons Gurt, hi ha dues comunitats autònomes i una tercera proposta a l'estranger que ofereixen el terreny, instal·lacions i finançament per als pròxims quatre anys. L'empresa es troba al Polígon Industrial de Domeny, a Girona. Gurt es queixa que "si no som una gran empresa amb nombrosos treballadors, Indústria no en vol sentir a parlar" i malgrat diverses reunions "al final tot ha quedat en res".

Segons l'empresa, dues comunitats autònomes els han proposat instal·lar-hi el seu centre de producció. Els ofereixen el terreny i les instal·lacions i finançament per als pròxims quatre anys. Una de les contraprestacions és que Ossa adoptés la marca de la comunitat autònoma on s'instal·li. Segons el director general d'Ossa, acceptaran una d'aquestes propostes abans del dia 23 si no han aconseguit el finançament. Ossa necessita quatre milions d'euros aquest any per poder gestionar l'empresa en els sis mesos que Ossa innova i no produeix, i 12 milions d'euros en avals d'aval per poder accedir als crèdits dels bancs.

Ossa es troba que han rebut el doble de comandes per a aquest any, però que no pot assumir-les si no obté aquest finançament. El primer any va fabricar 1.000 motos i per a aquest any preveia servir-ne 2.500, producció que s'ha hagut de reduir en 200 unitats. Gurt alerta que si l'empresa no té el 30% de la quota de mercats no seran competitius perquè es tracta d'un mercat "molt especialitzat".

Comunicat del Departament d'Empresa

Empresa i Coneixement, per la seva banda, ha assegurat en un comunicat que la Generalitat "porta treballant activament amb l'empresa Ossa des de ja fa un temps" i que als anys 2009 i 2010 es va concedir a l'empresa diferents ajuts financers de forma directa i indirecta a través de l'Institut Català de Finances, la Direcció General d'Indústria i ACC1Ó. Segons el govern, representants del Despartament d'Empresa i d'Ossa es reunirasn aquesta setmana per seguir treballant en l'estudi de "possibles solucions i/o alternatives a aquesta petició, sempre regides pel criteri de rigorositat i equanimitat que s'aplica a tota empresa que sol·licita el suport financer de la Generalitat".

Origen i retorn

La marca va tornar al 2009 amb èxit al mercat després d'estar 25 anys sense estar-hi present i amb un bon nivell de vendes del seu model TR280i, amb prop de 1.000 unitats. Un 80% de les vendes s'han fet a nivell internacional i ja es tenen tancades més de 2.000 vendes per a la propera producció, que ha de començar aquest estiu, motiu pel qual ara necessita més finançament.

Entre els projectes d'Ossa, a més de la segona producció de la moto de trial, es troba una nova moto d'enduro que espera presentar al mes de novembre i, més a llarg termini, un model de carretera. Paral·lelament, la divisió de moda de la companyia, Ossa Fashion està a punt de presentar la seva sisena col·lecció de peces masculina.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat