Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de de maig del 2009 | 14:34
Notícia · Esport

De Roma a la glòria (amb accent català)

Barcelona · La final que pot portar al Barça a culminar la millor temporada de la seva història -pel que fa a títols, perquè per futbol ja n'és un candidat ferm- és a tocar. Un duel envoltat per novetats extrafutbolístiques: la UEFA ha reconegut el català com a llengua oficial de la final, i José Montilla rebrà "tracte de cap d'Estat", en paraules de Laporta.

I és que, tal com ha explicat el president del FC Barcelona a Rac 1, fins ara el club havia de convidar les autoritats catalanes com si fossin "directius". Ara, en canvi, i a través de les negociacions que Joan Laporta ha dut a terme amb Michael Platini, president de la UEFA, l'organisme de futbol els ha convidat com a autoritats del país i "seuran al lloc que els pertoca".

L'altra novetat és que el català serà idioma oficial de la final de la Champions, és a dir, que a més de l'anglès -pel Manchester- i l'italià -per ser Roma l'escenari del partit- la llengua catalana apareix en els actes, documents oficials, es faran les indicacions de megafonia i les rodes de premsa dels entrenadors seran traduïdes al català.

Deixant de banda la gestió en altres apartats, doncs, cal alabar l'aposta clara i sense complexos de Joan Laporta, que ha mantingut el mateix discurs respecte la catalanitat del club des de la campanya que el va portar a presidir el Barça fins ara, sense arronsar-se per les crítiques. Sense fer soroll, Laporta ha aconseguit traslladar el que és una evidència a nivell social a la institució: si el FC Barcelona ha estat lligat, des del seu naixement, durant les dictadures de Primo de Rivera i de Franco, i fins ara, a una manera d'entendre el món des de la catalanitat -en les seves diverses expressions- l'obligació dels seus dirigents ha de ser correspondre amb fets aquest sentiment.

D'aquesta manera, i davant la final de les finals, el Barça ha evidenciat novament perquè és "més que un Club": pels seus lligams amb la societat catalana, per la seva capacitat integradora, i per ser un dels màxims ambaixadors i exponents del nostre país arreu del món. Aquesta nit, però, les paraules donaran pas al futbol i la filosofia que caracteritzen aquest equip. Aquesta nit, el Barça pot fer -encara més- història.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat