Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 31 de de maig del 2010 | 16:01
Notícia · Esport

El somni de la plena oficialitat

Barcelona · L'èxit de la convocatòria ha fet lluir el somni compartit. La Diada de les Seleccions Catalanes celebrada aquest cap de setmana a Tortosa ha aconseguit reunir unes 21.000 persones amb un objectiu comú: la participació catalana al Mundial de Brasil 2014.

La jornada, convocada per la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i l'Ajuntament de Tortosa, ha volgut posar en evidència el reconeixement internacional amb què actualment compta l'esport català a vint àmbits diferents i ha suposat, alhora, el tret de sortida de la campanya Catalunya al mundial de Brasil 2014.

Per aquest motiu, el president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, ha destacat la funció de "reclam internacional" que desenvolupa Johan Cruyff com a seleccionador de l'equip català, que ajuda a "donar a conèixer la nostra realitat". Vinyals, que ha remarcat el "treball en positiu" de la plataforma, ha volgut, però, recordar que s'ha de tocar, de moment, de peus a terra: "Tot i ser optimistes perquè el 2014 és un any emblemàtic -es compliran 300 anys de la desfeta catalana i de la pèrdua de llibertats-, no hi serem a temps".

La intervenció de Vinyals a Tortosa va ser compensada per la presència del President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, que va relativitzar la situació i va apuntar a la fi del somni: "Cal continuar treballant, s'ha avançat moltíssim, però queda molta feina per fer. s una utopia, però sense utopies no s'avança mai". Segons Benach, per assolir la participació catalana al mundial és "indispensable" la complicitat dels estaments, institucions i societat civil, un horitzó que el President del Parlament ha assegurat que "ens mereixem".

La iniciativa a favor de la participació de Catalunya al Mundial de Brasil 2014 ha assolit, de moment, el recolzament de més de 2000 persones durant tota la jornada festiva, una diada en la qual s'ha pogut gaudir de partits internacionals de futbol sala, de korfbal, tennis taula, competicions de bike trial, una cursa popular i un concert dels grups Lexu's, Brams i Els Pets.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat