Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 21 de de juny del 2013 | 18:55
Notícia · Euskal Herria

"Euskadi encara té temes a resoldre abans de plantejar la independència"

El professor de la UPF, Jaume López, ha estat entrevistat a El Mundo d'Euskadi on hi ha assegurat que el PNB o Bildu haurien de resoldre "la generalizació del movimient sobiranista i la territorialitat" abans de pensar en la independència.

El Doctor en Ciències Polítiques de la Pompeu Fabra, Jaume López, ha marcat algunes de les guies que ha de seguir el tempo polític al País Basc a una entrevista on hi ha assegurat que hi ha "dues diferències importants" entre Catalunya i Euskadi.

"A Euskadi hi juga a favor que existeixen unes estructures d'Estat més desenvolupades. A favor de Catalunya tenim el tema de la territorialitat, que està resolt. Ja s'ha deixat de banda la discussió sobre què és la nació" ha dit l'entrevistat.

López ha indicat que allò que resta per resoldre a Euskal Herria és el "subjecte polític rellevant", una qüestió important per tal de fer un "trajecte d'aquest tipus", en referència a l'emancipació nacional: "Euskal Herria en conjunt, Euskadi, Navarra o Iparralde, encara no queda clar. Fins que no estigui clar hi haurà certes reivindicacions que no es podran fer" ha sentenciat.

El Doctor finalment ha alertat que en aquests moments Euskadi "no ha d'accelerar el procés par tal de posar-se al mateix nivell que Catalunya" donat que hi ha coses "per resoldre" abans de prendre posicions independentistes clares. "Passi el què passi, Catalunya servirà com a precedent per a Euskadi, per la qual cosa no li convé al País Basc anar més ràpid".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat