Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 5 de de maig del 2010 | 16:33
Notícia · Política

L'Ajuntament de Sabadell aprova una moció de suport a la consulta del 30-M

Barcelona · El ple municipal celebrat aquest dimarts a l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat per majoria absoluta donar suport a la consulta sobre la independència que se celebrarà a la capital del Vallès Occidental el proper 30 de maig. A proposta dels grups municipals de l'Entesa per Sabadell i ERC, la moció ha estat aprovada per tots els partits excepte el PP.

El PSC, doncs, ha trencat amb l'actitud que han tingut fins ara els socialistes catalans respecte a l'afer i ha donat suport a la iniciativa popular. Que ho pugui haver fet pel populisme que regeixen els successius mandats de Manuel Bustos a l'alcaldia de Sabadell (PSC), que actualment governa amb el suport del PP, no impedeix que la notícia sigui positiva per l'èxit de la consulta.

El portaveu de Consulta Sabadell, Antoni Dalmases, ha declarat que "és molt positiu que l'Ajuntament es bolqui d'aquesta manera a ajudar als ciutadans de Sabadell que puguin decidir lliurement". La Plataforma per l'Autodeterminació a Sabadell ha agraït a l'Ajuntament "que hagi aprovat aquesta mesura i també els convida a exercir el seu dret a decidir de manera pacífica, ordenada i legal, mitjançant el joc democràtic, el dia 30 de maig".

Aquesta és la moció aprovada:"Proposició del Grups Municipals d'Entesa per SABADELL i d'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA al Ple Municipal del 4 de maig de 2010 de suport a la consulta sobre el dret a decidir del 30M

Isidre Soler Clarena i Magí Rovira i Font, Regidors Portaveus dels Grups municipal Entesa per Sabadell i d'Esquerra Republicana de Catalunya

EXPOSEN QUE:

El sistema democràtic té com a atribut principal la participació de la ciutadania en aquells afers que afecten la vida col·lectiva.

El dret de la ciutadania a decidir és un exercici eminentment cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat des de totes les institucions que emanen de la voluntat popular i, molt particularment, des dels ajuntaments com l'administració més propera a la ciutadania.

En el marc d'aquest exercici cívic, la Plataforma per a l'Autodeterminació a Sabadell - PAS, que compta amb el suport de més de seixanta entitats ciutadanes de signe divers, té previst organitzar una consulta a favor del dret a decidir a la nostra ciutat el proper 30 de maig, tal i com han fet ja un gran nombre de municipis de Catalunya.

En aquest sentit, les necessitats i els reptes de futur de la societat catalana exigeixen que els nostres ciutadans i ciutadanes es puguin pronunciar lliurement sobre tots els aspectes que afecten el seu futur.

s per això que, conscients de la responsabilitat col·lectiva que tenim en l'actual moment històric, som del tot favorables a què la ciutadania pugui ser consultada sobre aquells temes que afecten directament la seva vida i el seu futur.

Els representants municipals, com a dipositaris de la sobirania popular que som, hem de fer-nos ressò dels anhels del conjunt de la ciutadania i animar a què aquesta pugui expressar la seva opinió com un exercici democràtic.

Per tot l'exposat, PROPOSEM:

Donar suport a la consulta popular organitzada per la PAS el dia 30 de maig de 2010 a la nostra ciutat, encaminada a conèixer l'opinió dels sabadellencs i sabadellenques sobre la independència de Catalunya."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat