Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de d'abril del 2009 | 16:55
Notícia · Política

La Plataforma per la Sobirania i la JNC demanen l'expulsió de Guardans de Convergència

Barcelona ·

La decisió d'Ignasi Guardans de fitxar pel Ministeri de cultura espanyol ha irritat a CiU tot i que la posició oficial sigui la de respectar-ne la decisió. La JNC i la Plataforma per la Sobirania, encapçalada pel conseller nacional de CDC i col·laborador de Tribuna, Víctor Terradellas, n'han demanat l'expulsió del partit.


Guardans, encara eurodiputat, va encaixar molt malament el seu relleu al capdavant de les llistes pels propers comicis europeus en detriment de Ramón Tremosa. Pocs dies després, ja va mostrar-se disposat a acceptar ofertes institucionals a Catalunya, Espanya o Europa. I recentment, la flamant' consellera de Cultura, Ángeles González-Sinde, que va donar suport al Manifiesto por la lengua común, l'ha fitxat per ser el nou director general de Cinematografia.

D'aquesta manera, i a pesar que la direcció del partit de Mas ha dit que en respecta la decisió, diversos sectors de Convergència han aixecat la veu demanant l'expulsió de Guardans de la formació. La Plataforma per la Sobirania, presidida pel conseller nacional Víctor Terradellas, ha explicat en un comunicat que "és incompatible la militància a Convergència i la participació activa en el nou Govern de Zapatero", ja que CiU "defensa, de fa anys, la supressió del Ministeri de Cultura". L'entitat recorda que el mateix Guardans va defensar aquesta posició "durant els seus anys de diputat convergent a Madrid".

El fet que Guardans treballi per la nova ministra de Cultura, González-Sinde, que va signar el manifest que "defensava la tesi de la marginació del castellà a algunes comunitats autònomes com ara Catalunya" demostra, per la Plataforma, "que les aliances entre socialistes i convergents no tenen sentit en el marc de la coherència política i només s'entenen per voluntats particulars d'accés a càrrecs i trones determinades".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat