Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de setembre del 2009 | 14:43
Notícia · Política

Comença el judici per la injusta detenció de Martí al passat Acampallengua

Barcelona · La vergonyosa detenció que el responsable de seguretat de l'Acampallengua i coordinador de l'Obra Cultural Balear (OCB), Tomeu Martí, va patir el passat 24 de maig a l'Acampallengua, quan tres guardies civils van endur-se'l i el van retenir a comissaria durant més de dues hores, ha passat ja pels jutjats per tal d'esclarir d'una vegada el cas.

En el judici, Martí ha explicat la seva versió dels fets, un punt de vista reforçat, a més, per cinc testimonis. Martí s'ha mostrat satisfet pel judici i ha declarat que la seva narració dels fets "és contundent" i que clarificarà que "allò va ser una detenció il·legal". Tal com diu Martí, l'OCB havia pactat amb el cos policíac que no intervindria a la festa de l'Acampallengua en cap moment, però tres agents hi van acabar entrant al·legant que "dos chicos nos reclamaron por una pelea" i responent a Martí que "la guardia civil entra donde le da la gana".

Sense perdre l'actitud xulesca, els guardies civils han declarat al judici que van detenir Martí perquè "parecía que buscaba la detención" i, a més, l'atestat redactat pels mateixos guàrdies sobre l'incident és ple d'errors: l'acusat hi constava com a Bartomeu Florit i la data de la detenció era de l'any 2004 i no de 2009, tal i com va passar realment. Tanmateix, els membres del cos policial han declarat que van endur-se Martí per negar-se a identificar-se, i el coordinador de l'OCB assegura que portava el carnet d'identitat a la mà. Per aquests fets, la guàrdia civil va denunciar Martí, acusant-lo de resistència a l'autoritat, una acusació que se sosté poc per la manca de coherència i perquè, com diu Martí, en deu anys d'Acampallengua només ha succeït un incident i aquest l'ha causat la guardia civil.

De moment el judici ha quedat vist per sentència, tot i que el ministeri fiscal ha demanat a Martí una pena de 25 euros al dia durant 30 dies per desobediència a l'autoritat. L'advocat ja ha demanat l'absolució de l'acusat, fent constar totes les contradiccions de nom, dates, dia i hora, així com la injusta i incoherent successió dels fets.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat