Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de de febrer del 2010 | 16:53
Notícia · Política

2012: possible horitzó per a l'oficialitat del català a la UE

Barcelona · Els eurodiputats catalans han signat un acord, aquesta setmana, per determinar el full de ruta de l'associació Horitzó Europa, entitat que ha d'impulsar el reconeixement del català a la Unió Europea (UE). A la presentació oficial de l'acord els eurodiputats han fet públic que la plena oficialitat del català a la UE podria esdevenir-se el 2012, aprofitant que Croàcia s'adhereix com a estat membre: "Aquesta adhesió comportaria la reforma del Reglament 1 / 58 sobre el règim lingüístic de les institucions comunitàries per oficialitzar el croat i possiblement, l'islandès, en cas que Islàndia també s'hi adherís".

Els eurodiputats catalans, però, no han pogut evitar de protagonitzar, durant l'acord, un seguit de retrets que han fet patent les desavinences que existeixen entre tots els grups parlamentaris sobre aquesta qüestió.

El català, de moment, invisible
Amb el full de ruta de l'associació Horitzó Europa s'intenta des del poder polític fer realitat l'anhelada oficialitat del català a Europa, una llengua completament obviada tot i ser la catorzena més parlada de les vint-i-tres existents al vell continent. Segons ha informat la mateixa associació, l'objectiu del full de ruta comú és "treballar a un any vista per consolidar els petits avenços que s'han produït" i alhora "donar resposta a les mancances detectades", en clara referència a la recent supressió de l'únic traductor al català que hi havia a la cambra europea el passat 23 de febrer.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat