Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de d'octubre del 2010 | 16:30
Notícia · Política

Tresserras corrobora que la sentència del TSJC és un acte de violència

Barcelona · "Qui s'empara en sentències il·legítimes per restringir l'ús d'una llengua comet un acte de violència". No ha pogut ser més clara l'opinió del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, en referència a la retallada unilateral dels drets lingüístics dels catalanoparlants a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Lleida per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons indica Europa Press, el conseller ha corroborat que la sentència del TSJC en contra la presència del català a les institucions és un acte de violència i ha assegurat que "a vegades un acte emparat pel sistema legal i jurídic pot contenir elements de violència", per la qual cosa Tresserras ha advertit que s'ha de ser "extremadament contundents".

En aquest sentit, Tresserras ha assegurat que el català defineix i identifica els ciutadans de Catalunya i que és una llengua "de primera divisió" que fins i tot és pionera en alguns sectors, com en el cas del seu ús a la xarxa Internet. Per això mateix Tresserras ha sentenciat que el seu Departament actuarà amb contundència contra aquests atacs. El Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació també ha criticat l'Església catòlica aquesta setmana per no tenir "mai" en compte la documentació presentada pel Bisbat de Lleida que corrobora la propietat catalana de les obres d'art de la Franja.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat