Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de de març del 2014 | 19:36
Notícia · Política

Jordi Pujol demana una reacció contra l'ofensiva d'Espanya

L'expresident ha avisat que "allò que minva la força del lideratge de Mas minva la força del moviment" i ha dit que "per convicció, faré i diré allò que digui el president".

Font: ACN · "Allò que minva la força del lideratge de Mas, minva la força del moviment. Potser no immediatament, però demà passat sí" ha dit Jordi Pujol aquesta setmana. "Per convicció, faré i diré allò que digui el president" ha afegit.

Pujol, que ha fet una conferència al Born Centre Cultural organitzada pel Centre d'Estudis Jordi Pujol, ha fet una crida a reaccionar enfront de l'ofensiva contra la llengua, la cultura i les institucions catalanes.

Pujol també ha reivindicat la importància que els grans moviments tinguin al capdavant un bon líder. Ha subratllat que només cal repassar la història per comprovar-ho: "És molt important que un gran repte col·lectiu tingui un bon lideratge" ha dit, encara que tingui una gran base popular o que fins i tot el poble hagi ultrapassat els seus líders.

Pujol també ha refermat el suport a Mas: "Estic d'acord amb el que pensa, amb el que explica, amb el que fa, i amb el seu propòsit. Allò que minvi la força del lideratge, minva la força del moviment".

L'expresident també ha alertat que ara mateix hi ha una ofensiva activada des de Madrid contra els fets bàsics de Catalunya, i que, mentre no arribi la consulta, cal que el poble reaccioni i defensi aquest patrimoni de cohesió i convivència davant aquells que creuen que això de Catalunya i del català s'acabarà en dues generacions a causa de la immigració."Cal que els partits ho defensin cada dia a Catalunya, a Madrid i a Brussel·les" ha insistit.

"'Hi ha coses que a Madrid els és igual que fem o no fem. Sempre ens podran collar per l'ofec econòmic, però els és igual. Però hi ha coses, com la llengua i els mitjans de comunicació i la cultura en general, que això sí que no els és igual, com la imatge de la institució de la Generalitat. Contra això cal reaccionar-hi" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat