Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de d'abril del 2015 | 17:47
Recull de premsa

Villatoro: "Espanya és tan nacionalista que si apareix un partit nou ha de demostrar la seva lleialtat a la nació"

"Podem ha donat instruccions a totes les seves organitzacions de desmarcar-se dels discursos dels altres nacionalismes. Ciutadans no ho necessita".

L'escriptor Vicenç Villatoro ha dit a un article que el nacionalisme espanyol és "tan potent i a la vegada tan invisible per als seus propis portadors" perquè el seu model d'identitat "no ha tingut massa èxit".

"Espanya és tan nacionalista que si apareix un partit nou, abans d'entrar a competir pel seu espai polític, si vol tenir alguna expectativa d'èxit a tot l'Estat, ha de demostrar la seva lleialtat a la nació espanyola, ha de treure's el carnet de nacionalista (espanyol)" ha dit a l'article 20 d'abril: 'Espanya és un dels països més nacionalistes d'Europa'.

Sobre això, Villatoro ha afegit que Podem ha donat "instruccions a totes les seves organitzacions de desmarcar-se dels discursos dels altres nacionalismes, mentre adoptava el llenguatge del patriotisme espanyol" i ha sentenciat que Ciutadans "no ho necessita" perquè el carnet de nacionalista espanyol, "fins i tot de víctima irredempta pel fet de ser espanyolistes
in partibus infidelium, se'l va treure a Catalunya".

"Amb aquest carnet, imprescindible, ara ja pot anar per Espanya" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat