Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de de novembre del 2011 | 18:34
Notícia · Política

Tura irromp en la cursa a dirigir el PSC reclamant dimissions i primàries

L'exconsellera només es presentarà al congrés del desembre com a candidata si hi ha primàries obertes a tots els militants del partit.

Montserrat Tura podria ser la cinquena en discòrdia en la cursa cap a la secretaria general del PSC, que s'escollirà en el congrés que la formació celebrarà aquest desembre. Amb els noms confirmats de Pere Navarro –el més ben posicionat al ser avalat per l'actual direcció- Miquel Iceta, Àngel Ros i Joan Ignasi Elena, l'exconsellera de justícia ha tornat al primer pla de l'activitat política –posició que havia abandonat després d'intentar optar sense èxit a ser la candidata del PSC a l'alcaldia de Barcelona- postulant-se a liderar la formació amb una condició prèvia: que sigui la militància la que pugui escollir a través d'unes primàries obertes. Una proposta que exigiria canvis organitzatius importants al sí de la formació, i que ha expressat en diversos mitjans de comunicació.

"Primer vull veure quin sistema d'elecció del primer secretari hi ha, perquè essent conseqüent amb el que vaig escriure, amb el que he defensat, amb el que he anat explicant aquests mesos, si no hi ha un sistema d'elecció per part de tota la militància, seria incoherent que jo ara digués que em presento", ha dit.

Tura ha considerat, a més, que després de tres derrotes electorals consecutives, "haurien d'haver dimitit tots", en referència a la direcció del partit. "I no és perquè jo no ho digués a l'executiva. I ho vaig dir en plural, perquè m'hi incloc", ha afegit en relació a la petició en una entrevista a l'Ara.

Per l'exconsellera, les causes de la desfeta del PSC responen al fet que "de mica en mica s'ha anat tancant en si mateix, i ha posat més èmfasi en la justificació conjuntural i no tant en l'explicació de l'horitzó que perseguia". "Això s'ha ignorat i el nucli dirigent del PSC s'ha anat tancant d'esquena al partit i a la societat", ha explicat.

Sobre les relacions amb el PSOE, Tura ha afirmat que "ningú al PSC" nega que s'han de redefinir aquestes i, al seu parer, "la negociació que es tanqui ha de suposar un salt endavant per a Catalunya". Continuant amb l'autocrítica, l'exconsellera ha admès que "el PSC s'ha equivocat arrenglerant-se amb el PSOE en temes d'organització territorial. Ens hem pensat que anant amb el PSOE en aquests temes tindríem més vots, quan ha estat al contrari". Tura ha afirmat que "l'esquerra és igual a la defensa de la llibertat i la llibertat és igual a la defensa de l'existència de nacions, de les llibertats nacionals d'aquestes nacions, en un Estat que jo veig federal".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat