Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de gener del 2012 | 18:33
Notícia · Societat civil

CCOO i UGT demanaran als partits que el Parlament convoqui una consulta popular sobre les "retallades" del Govern

Els sindicats anuncien mobilitzacions per les següents setmanes, però sense concretar-ne la data.

ACN · Els secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, han anunciat aquest dimecres que demanaran als grups parlamentaris que instin el Parlament a convocar una consulta popular sobre les "retallades" del Govern. Àlvarez ha explicat que "no hi ha alternativa al referèndum perquè el Govern fa una lectura interessada de resultats electorals", que no estan relacionats amb les retallades. Gallego ha demanat al Parlament que proclami el "dret a decidir" dels catalans sobre la qualitat dels serveis públics.

Àlvarez ha criticat que el Govern digui que "no hi ha alternativa a les retallades i que ho fa en nom del poble" i que per això demanaran als grups polítics que "forcin una consulta popular per saber si els ciutadans" hi estan d'acord. Si aquesta via no funcionés, les organitzacions de treballadors no renuncien a plantejar una iniciativa legislativa popular "perquè ningú pugui parlar en nom del poble de Catalunya, ja que hi ha una majoria d'aquest poble que rebutja aquestes retallades que el Govern ha fet els darrers dos anys".

Perquè funcioni la seva primera opció, els sindicats necessiten el recolzament de 27 parlamentaris o dos grups parlamentaris perquè la cambra catalana sol·liciti que es debati aquesta consulta popular. Per contra, si fracassa la via parlamentària, la recollida de signatures necessitaria el suport del 3% dels ciutadans catalans i els tràmits es demorarien fins més enllà de l'estiu.

Àlvarez ha explicat que, més enllà dels tràmits formals, caldrà veure "quines explicacions donen els partits i quina és la posició dels grups, perquè actualment no se sap quins estan a l'oposició i quins al Govern". Gallego ha afirmat que "com a demòcrates" esperen una actitud positiva per part del Parlament i que "no només es pot consultar als ciutadans sobre determinats temes", sinó també sobre qüestions com els ajustos al sector públic.

Una iniciativa d'àmbit exclusivament català

Els dos dirigents sindicals han volgut deslligar aquesta iniciativa de la negociació que la UGT i CCOO de l'Estat estan mantenint "amb total discreció" amb representants de la patronal CEOE. "No estem a les portes de mobilitzacions a nivell estatal, tot i que poden haver-n'hi. A més, les consultes només poden fer-se en l'àmbit català", ha sentenciat Àlvarez.

Noves mobilitzacions adreçades al conjunt de la societat

Els sindicats també han anunciat noves mobilitzacions contra les retallades del Govern català que donin continuïtat a l'agenda de protestes que van tenir durant les darreres setmanes de 2011 amb motiu dels ajustaments en les condicions laborals dels treballadors del sector públic.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat