Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de març del 2011 | 17:22
Notícia · Societat civil

El TSJC diu ara que cal tenir cura de la llengua

La veda que va deixar oberta el Tribunal Constitucional ha servit per emetre, en poc més d'un any, un seguit de sentències provinents de diferents estaments jurídics espanyolistes en favor d'una deconstrucció nacional catalana.

Barcelona · Un circ de mesos i mesos de sentències d'alts tribunals en contra de la immersió lingüística a l'ensenyament de Catalunya i de les normes que defensen l'ús normalitzat del català tant a l'Estatut com a les normatives de diferents Diputacions i Ajuntaments catalans han deixat una imatge fixa i clara gravada a la retina dels polítics i de la justícia de Madrid: amb Catalunya i amb el català tot s'hi val. Ara, però, amb el nomenament de Miguel Ángel Gimeno com a nou president de l'alt tribunal, la institució jurídica ha comunicat, quasi com una ironia, que cal "tenir cura" del català.

En la presa de possessió del càrrec, el nou president ha fet una crida als 31 nous jutges que treballaran al TSJC que tinguin especial cura pels trets identitaris de Catalunya, una caractística que mai ha protagonitzat l'alt tribunal. Gimeno ha indicat que en temps de crisi, cal que el TSJC actui amb responsabilitat i "servei a la comunitat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat