Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de febrer del 2013 | 17:18
Notícia · Societat civil

Jordi Porta, doctor 'honoris causa' per la UAB

El president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, expresident d'Òmnium i expresident de l'Opinió Catalana ha estat condecorat a la Universitat Autònoma de Barcelona per la seva tasca en el camp de les ciències socials a Catalunya.

Font: UAB · La UAB ha investit aquesta setmana doctor honoris causa Jordi Porta, un referent de les ciències socials al país i persona estretament vinculada a la Universitat.

A la cerimònia, el rector de la UAB, Ferran Sancho, ha lloat l'intens compromís de Porta amb la societat com a president de la Fundació Jaume Bofill, entre altres contribucions, i ha agraït la seva dedicació personal a la UAB com a membre del Consell Social i síndic de Greuges.

El catedràtic de ciència política Josep Maria Vallès, que ha exercit de padrí del doctorand, ha destacat tres arguments per al seu nomenament: "El seu paper com a promotor del coneixement científic, la seva trajectòria com a ciutadà compromès socialment i la seva col·laboració amb la nostra universitat".
La gent que ens va abocar a la crisi estava ben preparada però li mancava exigència moral i compromís amb la societat"
Per la seva banda, el condecorat ha sentenciat a la cerimònia que "no hi ha ciència social que es pugui alliberar del tot de l'opció ideològica que hi ha a la seva base" i ha dit que l'economia no s'escapa a aquesta màxima: "La crisi actual n'és una mostra. La funció positiva de la ideologia és preservar la identitat d'una persona o d'un grup, però, al mateix temps, també ho és explorar el que algú ha anomenat 'les possibilitats laterals d'allò real'".

Finalment, Jordi Porta ha comentat la crisi actual: "La gent que ens va abocar a la crisi era gent, en general, professionalment ben preparada. El que li mancava és probablement exigència moral i compromís amb la societat en conjunt. També caldria, per tant, treballar a la universitat els valors ètics que permeten la convivència responsable".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política catalana
Les maniobres per desviar l'atenció pública
Opinió · Política catalana
Del carrer a les nostres institucions
Opinió · Política catalana
Els poders públics i la societat civil
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Opinió · Política catalana
Endavant i mantinguem la dignitat
Opinió · Política
La interpretació i l'aplicació de la llei
Opinió · Cultura
El Temple de la Sagrada Família
Opinió · Política catalana
Cal respectar una Constitució antidemocràtica?
Indica publicitat