Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de de febrer del 2012 | 18:40
Notícia · Tecnologia i país

Manifest a favor del MWC

Tribuna Catalana reprodueix el Manifest que un grup d'empreses, entitats i professionals del sector de les TIC han promogut per mostrar la seva preocupació respecte a la possibilitat que el conflicte que TMB té amb els seus treballadors acabi afectant el MWC  d'enguany i posi en perill futures edicions.

MWC

Barcelona · Recentment els mitjans de comunicació s'han fet ressò de la vaga que els treballadors de TMB faran durant els dies del Mobile World Congress.

Les entitats, empreses i persones sotasignants, volem manifestar la nostra preocupació per aquest fet, però vagi per endavant que considerem que la reivindicació dels treballadors i treballadores de TMB, així com la de qualsevol empresa en conflicte, és del tot legítima. És per això que volem fer una crida a l'enteniment entre les parts per a resoldre la problemàtica.

Els col·lectius que representem estan lligats estretament a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), i en nom d'aquests, volem donar a conèixer per què també és important que tinguem un bon Mobile World Congress.

Des de les nostres respectives entitats, treballem per fer que les TIC siguin la palanca de canvi que ens permeti avançar cap a un nou model productiu. A ningú se li escapa que el model basat en la construcció no ha funcionat i no ens podem basar en ell per protagonitzar la recuperació econòmica que necessita aquest país. Creiem fermament que les TIC poden ajudar a aquesta recuperació. Les TIC son un factor de competitivitat inqüestionable a dia d'avui i la seva utilització per part de les empreses ha de facilitar el seu creixement amb el conseqüent augment de llocs de treball.

Però les TIC no han de ser subministrades només pels gegants asiàtics o Estats Units. Catalunya també ha de ser capaç de tirar endavant una industria TIC de referència mundial, creadora d'oportunitats per a les generacions futures. Estem posant tot el nostre esforç per a que així sigui.

Tenim la sort que Barcelona ha estat escollida com la Capital mundial del mòbil durant els propers anys, i això ens omple de satisfacció. Veiem com Barcelona destacarà a nivell global com la ciutat capdavantera en les tecnologies mòbils.

Davant d'això, volem protagonitzar aquest futur, volem animar a la gent jove, els nostres fills, a formar-se en l'àmbit tecnològic, a apostar per un sector de futur. Un sector que ha d'aportar al PIB català més del 3% que aporta ara. Un sector que ocupi a més de les 70.000 persones que ocupa actualment. Podem donar la volta a la situació i volem fer-ho.

La nostra feina també té un valor per la societat i per les generacions futures. Per això és important per nosaltres, i ho hauria de ser per a tots plegats.

Nosaltres no hem de jutjar quina causa ha de prevaldre, si la dels treballadors de TMB o la nostra. Només volem desenvolupar el que creiem que és positiu pel país, en les millors condicions possibles.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
MWC 2015: Dades i tendències
La fotografia ·
Òmnium explica el procés polític català al Mobile World Congress
Crònica · Tecnologia i país
100 empreses catalanes
Crònica · Tecnologia i país
Les 'apps'
Crònica · Tecnologia i país
Galàxia TIC
Crònica · Tecnologia i país
L'Ictineu: Ciència catalana puntera
Crònica · Tecnologia i país
Més internacionalització del TIC català
Crònica · Tecnologia i país
La 4G ja és a Catalunya
Crònica · Tecnologia i país
Xifres i conclusions sobre el MWC
Notícia ·
Òmnium explica el procés polític català al MWC
Indica publicitat