Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de juny del 2011 | 16:19
Opinió · Economia
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Tots contra el PP

La llista d'atrocitats i ignomínies que algunes institucions -l'Estat inclòs-, i entitats espanyoles han comès contra la llengua catalana és tan llarga que es fa difícil entendre com ha pogut sobreviure fins avui i tenir la bona salut que, malgrat tot, té.

La persecució sistemàtica, metòdica, incessant i brutal del Partit Popular, especialment en els darrers quatre anys, contra les llengües de l'Estat diferents de l'espanyol ens ha transportat a  la dictadura franquista. El país Valencià i Galícia en són un exemple.

Aquesta mateixa situació probablement es traslladarà a les Illes Balears, on aquest Partit  ha guanyat, còmodament, les darrers eleccions i ja durant la campanya va anunciar  que modificaria la política  lingüística, especialment  l'ensenyament en català, igual com van fer el seus col·legues valencians.

El Partit Popular probablement, també, governarà Espanya després de les pròximes eleccions legislatives i les polítiques lingüístiques, desplegades en els diversos territoris, per destruir les llengües pròpies es veuran reforçades amb el suport i la complicitat de l'Estat que posarà tota la seva maquinària per convertir l'espanyol en llengua única. Si obté la gran victòria que espera es veurà prou fort per emprendre també una política de minorització del català a Catalunya i no tingueu cap dubte que ho farà.

El govern del PSOE, si exceptuem la ministra González Sinde que va fer aquelles declaracions tan lamentables contra el cinema en català, ha mantingut una actitud indiferent vers la llengua catalana, no ha permès que fos llengua d'Europa ni ha evitat la fragmentació del valencià, però no ha mostrat actituds bel·ligerants contra l'ensenyament en català. En canvi, l'actitud del PP és de confrontació territorial i de destrucció de la llengua. Les accions contra TV3, Acció Cultural i l'Escola Valenciana ho demostren.

I, ara, per acabar-ho d'adobar, volen implantar l'ensenyament trilingüe que acabarà amb les línies en valencià, perquè sabem, tothom ho sap que aquesta és l'excusa ideal. Tothom sap que al Govern valencià la llengua valenciana no li interessa ni li ha interessat mai i tothom sap que el  Govern valencià està perpetrant des de fa anys un genocidi cultural i  lingüístic.

Hem d'estar preparats per reconèixer les maniobres del PP i evitar que la llengua sigui un motiu d'enfrontament entre catalans i entre els diversos territoris on es parla, perquè ja ha demostrat que trencar la convivència tant li és si amb això pot treure vots. I, sobretot, hem de treballar plegats perquè la llengua, es digui com es digui, és la mateixa i és patrimoni de tots els que la parlen.

Tenim gairebé 10 milions de parlants, el català ocupa el 27 lloc en el rànquing mundial de llengües amb més pes econòmic, tenim mes de 50.000 dominis .cat, el català és una de les llengües amb més pàgines a Internet, tenim una literatura i uns escriptors de qualitat... Això és el que compta i el que el PP vol destruir, però mantenint-nos units ho evitarem.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat