Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de juliol del 2012 | 17:02
Opinió
Anna Simó
Portaveu d'ERC

Pactar amb els que ataquen el model d'escola catalana, fins quan?

El poder judicial espanyol hi ha tornat, tenim nou episodi d'un atac constant al model d'escola catalana, d'una estratègia organitzada que pretén qüestionar aquest model des del poder judicial substituint el poder legislatiu i executiu.

El Tribunal Suprem espanyol ha tornat a extralimitar-se en les seves funcions i a obviar la Llei d'educació de Catalunya i el mateix Estatut i una voluntat social i política majoritària a Catalunya. Ha ordenat anul·lar preceptes claus del decret d'ensenyament 3-6 anys, que queden recollits en la Llei d'educació de Catalunya aprovada dos anys després del decret, i només el Parlament pot legislar i canviar lleis, no el Tribunal Suprem.
El Govern no pot dir que 'som on érem' i amagar l'ou: ha de deixar clar que no acatarà una sentència que obvia l'Estatut"
El Govern de la Generalitat no pot dir que 'som on érem' i amagar l'ou: ha de ser proactiu amb contundència, deixant clar que no acatarà una sentència que obvia la Llei d'educació i les competències regulades a la LEC i a l'Estatut i exercir aquestes competències: cal que redacti d'urgència un nou decret que substitueixi els articles censurats pel Suprem espanyol per uns de nous d'acord amb la LEC, pràcticament idèntics, doncs. I de manera immediata fer arribar per escrit instruccions clares que no deixin la 'trinxera' educativa dels docents i els equips directius dels centres sense unes instruccions clares per seguir.

Però la mare de totes les sentències contra el nostre model d'escola catalana, l'estocada definitiva, serà quan el Tribunal Constitucional resolgui el recurs presentat pel PP contra la Llei d'educació de Catalunya. Que passarà tard o d'hora i més d'hora que tard, i el Govern d'acord amb el Parlament ja hauria d'abordar-ho, malgrat que la consellera ens digui cada vegada que li plantegem que ja ens hi trobarem quan s'escaigui i que no sentenciarà més enllà dels articles objectes del recurs: els antecedents de l'Estatut ens diuen que no ha estat així.
CiU governa Catalunya amb el suport del PP i ha d'exigir al PP que retiri el recurs contra la LEC"
L'obligació d'un governant i del Parlament és anticipar-se a allò que sabem que pot venir i, per tant, cal que des del Departament d'Ensenyament es preparin les mesures per quan es produeixi la sentència sobre la LEC si no és que aconsegueix que el PP retiri el recurs.

CiU governa Catalunya amb el suport del PP i ha d'exigir al PP que retiri el recurs contra la LEC. Xavier Trias deia aquesta setmana que 'no podia governar Barcelona amb els que ataquen la llengua catalana', i no es tracta només d'una qüestió lingüística o d'identitat, sinó principalment de cohesió i d'inclusió social. Des de l'altra banda de la plaça de Sant Jaume, i el mateix grup de CiU al Congrés dels Diputats, no pensen el mateix. Fins quan?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Anna Simó
Indica publicitat