Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de maig del 2014 | 19:58
Notícia

"La situació de l'escola catalana és un 'déjà vu' a la Catalunya Nord"

El president de l'Associació Amics de la Bressola, Aleix Andreu, ha denunciat l'opressió a la llengua pròpia a l'escola pública de la Catalunya Nord a una entrevista on hi anima tothom a participar en la cercavila del 14 de juny convocada per Som Escola.

Barcelona · "Hi ha una ofensiva global de l'Estat per esborrar el català" ha sentenciat Aleix Andreu a una entrevista. El president de l'Associació Amics de la Bressola ha dit que aquesta ofensiva comença per les escoles "que són el nostre futur, i això l'Estat ho sap molt bé" i ha dit que la "imposició del 25% d'hores en castellà és un atac més a la llengua que s'afegeix als que hi ha hagut fins ara".

Sobre la pobra situació del català a les aules de la Catalunya Nord Andreu ha dit que "qualsevol atac arreu dels Països Catalans ens afecta molt com a catalanoparlants" i ha sentenciat que el que passa ara a Catalunya és "una espècie de déjà vu del que va passar al nord, on el francès a les aules va esborrar el català.

"Cada cop hi ha un reafirmament més important de la identitat catalana a la Catalunya Nord malgrat els atacs --ha celebrat, per això--. Hi ha una gran massa de gent que vol recuperar el català. Cada any hem de dir que no a molta gent que vol entrar a alguna de les escoles". Finalment Andreu ha animat a reivindicar que volem una escola de qualitat i en català a la cercavila del 14 de juny.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat