Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de de setembre del 2016 | 12:17
Opinió · Política catalana
Jordi Porta

El 48 i el 52 per cent?

Avui he llegit un article a La Vanguardia que repeteix el que ja han exposat diverses persones:  està demostrat que el independentistes només representen el 48 % dels ciutadans mentre que els partidaris d'un estat espanyol unit són majoria amb el 52%.

Si estan tan segurs d'aquest resultat per què posen tants inconvenients a que sigui convocat un referèndum d'autodeterminació?Perquè una cosa són unes eleccions, per plebiscitàries que se les vulgui definir, i una altra és un referèndum on les respostes siguin SI, NO o abstenir-se. I, sinó, per què es posen tantes traves a poder convocar un referèndum?

I que no em facin servir una vegada més el fet de la llei. Justament el referèndum d'autodeterminació està aprovat internacionalment per una llei des de fa més de trenta anys. I d'altra banda, fer servir, per no deixar-lo convocar, la constitució espanyola obliga a tenir una mica de memòria per recordar en quin context es va aprovar el 1978. Tal com es va dir en aquell moment es va tractar d'una "reforma" del règim franquista no d'una "ruptura". Va ser aprovada en un context de por a un cop d'estat militar, tal com ja es va intentar el 1981. El contingut de la constitució va ser promogut per un partir on hi havia 8 ex-ministres del general Franco. I aquesta és la constitució que cal respectar quan justament limita l'expressió de la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya?

En definitiva, si volem saber que desitja el poble de Catalunya el 2016 cal deixar fer una consulta tal com determina el dret internacional democràtic i llavors sabrem on són les majories.


Jordi Porta

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Porta
Jordi Porta
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política catalana
Les maniobres per desviar l'atenció pública
Opinió · Política catalana
Del carrer a les nostres institucions
Opinió · Política catalana
Els poders públics i la societat civil
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Opinió · Política catalana
Endavant i mantinguem la dignitat
Indica publicitat