Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 22 de de juliol del 2016 | 11:33
Opinió · Política catalana
Fèlix Martí
Filòsof

No ens interessa

No ens interessa un Ajuntament de Barcelona que no s'atreveixi a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència. No ens agrada que l'alcaldessa militi activament a favor d'una alternativa d'esquerres espanyolista i es distanciï de la proposta independentista.

Potser els seus assessors ideològics i polítics són hereus de les arnades ideologies que desqualificaven el nacionalisme pel seu suposat caràcter burgès. El pacte de govern municipal amb un PSC dòcil al PSOE no sembla ni una opció renovadora ni un gest favorable a l'emergent aspiració sobiranista de la societat catalana.

No ens interessa mantenir el miratge d'una reforma de la constitució espanyola que facilitaria l'autodeterminació de Catalunya. Els resultats de les eleccions espanyoles consoliden a Espanya un bloc constitucional que es caracteritza per la seva negació absoluta de la plurinacionalitat de l'estat. "Podemos" i els seus socis catalans segueixen fent promeses que no són viables i que de fet afebleixen el moviment independentista. El teòric possibilisme que els ha donat vots als Països Catalans ja s'ha convertit en un una proposta menys fiable que la dels partidaris de construir un nou estat europeu.

No ens interessa que el procés cap a un estat propi quedi ajornat fins que s'aconsegueixi un consens inicial amb Espanya. L'alliberament nacional no comptarà amb cap acord d'estil democràtic amb l'estat espanyol. Estem obligats a fer passos unilaterals i a negociar després un traspàs de poders ordenat. S'ha de decidir amb intel·ligència política quins han de ser els passos i els moments de la ruptura del marc legal espanyol. No es poden precipitar amb estratègies que no incloguin una majoria social clara. No guanyaríem si dubtéssim que l'encert de l'aposta independentista i si escoltéssim els cants de sirena del bonisme unionista.





FÈLIX MARTÍ


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Fèlix Martí
Fèlix Martí
Filòsof
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Opinió · Política catalana
Judicialització inútil
Opinió · Política
L'arnada glòria de Rajoy
Opinió · Política catalana
Un espai decent
Opinió · Internacional
La via turca?
Opinió · Política
Caricatura de l'estat de dret
Opinió · Política
La regressió espanyola
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Indica publicitat