Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de de febrer del 2013 | 17:05
Opinió · Política
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat

Contra la política del fangar

Una de les definicions més aristotèliques i més clàssiques del concepte política és la que denomina aquesta activitat com la que està encaminada al foment del bé comú i de l'interès general, mitjançant la redistribució de valors.

Vivim temps convulsos en els que aquest concepte contrasta plenament amb la percepció que en tenen els ciutadans d'aquesta activitat. L'últim baròmetre del CIS del mes de gener que preguntava sobre como veien els ciutadans la política donava uns resultats esfereïdors.

Un 34% i un 42% dels enquestats creia que l'actual situació política era dolenta o molt dolenta, respectivament. La política i els partits polítics es situaven com el tercer problema per als ciutadans. 
Existeix un interès ocult en projectar una imatge de la política i dels polítics embolcallada d'un núvol de toxicitat"
No és estrany quan els mitjans vessen casos i més casos de corrupció i de falta d'integritat per part d'alguns. És cert que els mitjans han de fer la seva feina, perquè vivim en democràcia, en formen part del seu motor i han de denunciar els casos de corrupció. Però existeix un cert interès ocult per part d'alguns en projectar una imatge de la política i dels polítics embolcallada d'un núvol de toxicitat.

Hem de lluitar contra la política del fangar. El President Mas ha apel·lat a les institucions i òrgans més importants del país per variar aquesta tendència. Ha fet un pas endavant en defensa d'una activitat noble i dedicada al servei cap als altres. A Catalunya hi ha 9.150 regidors que realitzen dia a dia una molt bona feina per solucionar els problemes dels ciutadans i mantenir l'Estat del Benestar des de l'àmbit local. Els casos que surten diàriament només són l'excepció de l'excepció. Hem de posar en valor i destacar el que es fa ben fet, que és molt.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Montserrat Candini
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
Opinió · Política
La Troica de Rajoy
Opinió ·
Dissabte es va jugar un partit
Opinió ·
Busqui un mirall, senyor ministre...
Opinió ·
Conèixer el país per governar
Opinió · Política
La gran oportunitat democràtica
Opinió · Política
Volem la consulta definitiva
Opinió · Política
Volem votar i votarem
Indica publicitat