Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de d'abril del 2015 | 17:18
Opinió
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat

Busqui un mirall, senyor ministre...

Iniciar el dia amb la notícia d'una nova operació policial antigihadista a Catalunya, comença a convertir-se en una sensació que, malauradament, s'allunya de l'excepcionalitat.

Ara fa una setmana de l'última operació --la més important fins ara-- en què la detenció d'onze persones va evitar –diuen-- un atemptat imminent a Catalunya. Hem sentit a dir sovint que aquest és un risc que ens afecta a nosaltres, tant com a la resta de ciutadans del món. Però ens faríem un flac favor si assumíssim aquest risc com una cosa natural.

Com tampoc hauríem d'assumir amb normalitat determinades reaccions d'alguns ministres del Partit Popular que aprofiten qualsevol excusa per criminalitzar el procés sobiranista. L'últim ha estat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que, en pocs dies, ha carregat diverses vegades contra el procés, vinculant l'independentisme amb l'integrisme islàmic.

I ho ha fet qüestionant la feina dialogant de la Fundació Nous Catalans, que porta anys establint lligams amb els col·lectius d'immigrants per ajudar-los a conèixer la realitat social del seu país d'acollida i explicant-los els valors que caracteritzen la societat catalana.
El govern de Fernández Díaz vol posar límits a tot allò que no combrega amb la seva manera de pensar"
A aquells que no accepten la diferència, els caldria recordar la reflexió de Voltaire quan va dir: "No comparteixo les teves idees, però donaria la meva vida perquè poguessis expressar-les". D'això se'n diu democràcia. Una postura molt allunyada d'un govern, el de Fernández Díaz, que vol posar límits a tot allò que no combrega amb la seva manera de pensar.

Un Govern espanyol que vol posar límits al dret a la manifestació; al dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat; al dret de les persones a estimar-se si són del mateix sexe; i, òbviament, al dret d'un poble a decidir el seu futur de forma democràtica i pacífica. Un govern que no dialoga i que no rectifica.

Li suggereixo, senyor ministre, que compari el seu partit amb el col·lectiu musulmà de Reus i Torredembarra que, després de denunciar públicament la radicalitat dels discursos del seu imam, han vist com aquest era rellevat del seu càrrec. Quan veurem això en el seu Govern?

Un vell proverbi àrab diu: "Si una persona et diu que fas cara de camell, no et preocupis; si t'ho diuen dues persones, mira't al mirall".

Busqui un mirall, senyor ministre…

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Montserrat Candini
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
Opinió · Política
La Troica de Rajoy
Opinió ·
Dissabte es va jugar un partit
Opinió ·
Conèixer el país per governar
Opinió · Política
La gran oportunitat democràtica
Opinió · Política
Volem la consulta definitiva
Opinió · Política
Volem votar i votarem
Opinió · Política
Rajoy s'equivoca
Indica publicitat