Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de de juny del 2013 | 16:46
Opinió · Política
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat

Contra la voluntat recentralitzadora estatal

"Planifiquemos juntos. Somos un Estado muy descentralizado". Amb aquesta amenaça de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, contra les competències pròpies del Govern de la Generalitat i de qualsevol Executiu autonòmic amb les competències traspassades, l'Executiu Rajoy ha presentat la reforma de les administracions.

Porten tota una setmana donant-la a conèixer. Divendres Santamaría va fer públic el document de la Comissió de Reforma de les Administracions Públiques (CORA).

El text proposa que alguns serveis o activitats prestats per les comunitats autònomes podrien ser perfectament assumits per part d'òrgans estatals. El document també recomana la supressió d'alguns ens per la seva redundància amb l'organisme estatal i per millorar la qualitat de la seva tasca com els Tribunals de Comptes, les Agències de Protecció de Dades, les Juntes Consultives de Contractació Administrativa, els Tribunals Administratius de Recursos Contractuals, les Agències d'Avaluació de l'Àmbit Universitari, les Agències Autonòmiques de l'Energia, les Agències de Meteorologia, instituts o serveis cartogràfics i altres.
Ni Rajoy ni ningú ens pot donar lliçons sobre eficàcia ni sobre eficiència en la gestió perquè no es rés més que pura involució"
En definitiva, l'Estat espanyol vol fer desaparèixer l'essència de Governs com el de la Generalitat amb uns set-cents anys d'existència. No ho podem permetre, en tota l'actuació del Govern espanyol es detecta una voluntat recentralitzadora. Des de Catalunya lluitarem contra aquesta decisió del Govern espanyol perquè ni Rajoy ni ningú ens pot donar lliçons sobre eficàcia ni sobre eficiència en la gestió perquè no es rés més que pura involució. Ha calgut una llarga lluita per tenir el que tenim i prendre la determinació del Dret a Decidir. Ara no ens farem enrere.

Mariano Rajoy hauria de fer els deures i no aixecar cortines de fum davant la seva incapacitat per gestionar una crisi i un Estat que fa fallida. En comptes de recentralitzar el que hauria de fer es suprimir el ministeri d'Educació i Cultura o el de Sanitat, que tenen des de fa anys totes les competències transferides. Per què no suprimeix la Xarxa de Parques Nacionales, l'Immserso, l'Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo o per què no fa desaparèixer l'Insituto Nacional de Consumo. Això sí que seria absolutament revolucionari, eficaç i eficient. Des de Catalunya direm no a la voluntat recentralitzadora de l'Estat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Montserrat Candini
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
Opinió · Política
La Troica de Rajoy
Opinió ·
Dissabte es va jugar un partit
Opinió ·
Busqui un mirall, senyor ministre...
Opinió ·
Conèixer el país per governar
Opinió · Política
La gran oportunitat democràtica
Opinió · Política
Volem la consulta definitiva
Opinió · Política
Volem votar i votarem
Indica publicitat