Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de maig del 2013 | 16:25
Opinió · Política
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat

El camí segueix

Catalunya està intentant pujar una escala que porta a la llibertat. Per arribar-hi, primer el que cal fer és una cosa tant estrictament democràtica com donar-li la veu a la gent perquè pugui decidir. Però és cert que hi ha alguns que ens volen serrar alguns barrots de l'escala i posar-nos pell de plàtans per veure si algú rellisca. 

Volem i hem de poder votar pel nostre legítim Dret a Decidir. Espanya no ha de tenir por a la Democràcia, ningú ha de tenir por a la democràcia.

La suspensió temporal de la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya, dictada la setmana passada pel Tribunal Constitucional és un fet insòlit, altament preocupant i profundament decebedor. Aquesta decisió qüestiona la voluntat del poble català. Però tot i amb això, el camí segueix perquè és el camí decidit per un poble a les urnes, i mentre el poble de Catalunya democràticament ho vulgui, la responsabilitat de les institucions catalanes és prosseguir-lo.

El President Mas té tota la raó quan diu que no es congelarà el procés perquè seria un acte de deslleialtat absolut cap a la gent que va votar el 25 de novembre passat. Unes eleccions que van tenir la participació més alta dels últims 30 anys, i en les quals el poble català va decidir que hi hagués una majoria al Parlament de Catalunya en la línia de més sobirania i del dret a decidir.
Hem de seguir el camí amb radicalitat democràtica, exquisidesa de formes i actitud pacífica, constructiva i positiva"
La majoria del poble de Catalunya érem conscients quan ens vàrem ficar en aquest camí que estaria ple d'entrebancs, de dificultats, però l'hem de saber transitar des d'una òptica de poble català i no deixar-nos impressionar ni atabalar excessivament. No ens farem enrere, hem de seguir el nostre camí amb els principis que ens vàrem fixar: radicalitat democràtica, exquisidesa des del punt de vista de les formes i actitud absolutament pacífica, constructiva i positiva. En aquests moments és essencial el diàleg i facin el que facin, el diàleg no s'avortarà. És un actiu.

Des d'Espanya segueixen sense entendre res de res. Regiren i regiren i busquen allà on no hi ha cap il·legalitat. La declaració ara suspesa no és cap declaració unilateral d'independència, sinó una declaració política, que es basa directament en la voluntat popular expressada en les urnes. La impugnació de la declaració de sobirania, per part del Govern espanyol, és una obsessió que hi ha a les institucions de l'Estat de fer avortar aquesta voluntat majoritària del poble català.

Per a nosaltres, per al poble de Catalunya la declaració de sobirania segueix vigent, no s'ha anul·lat. Ara no farem ni un pas enrere. El Govern espanyol ha d'aprendre a escoltar i respectar la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament i pacíficament a les urnes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Montserrat Candini
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
Opinió · Política
La Troica de Rajoy
Opinió ·
Dissabte es va jugar un partit
Opinió ·
Busqui un mirall, senyor ministre...
Opinió ·
Conèixer el país per governar
Opinió · Política
La gran oportunitat democràtica
Opinió · Política
Volem la consulta definitiva
Opinió · Política
Volem votar i votarem
Indica publicitat