Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de d'agost del 2011 | 16:32
Opinió · Política
Josep Poca
Escriptor

Ernest, millor no donar consells

Què més desitjaria jo que els polítics fossin tan despresos com diuen! Però jo, que els he tastat de prop, malfio de la seva generositat.No he sabut si riure o plorar davant els consells que, a RAC, donava el dimarts l'Ernest Benach al seu, encara avui, secretari general d'ERC: "que Ridao faci tàndem amb Alfred Bosch".

Seria "una bona solució". I li daura la píldola amb aquesta reflexió: "Els grans polítics són aquells que demostren generositat. La humilitat és un altre valor. (Això ho ha tret del Pep.) I quan les coses estan canviant, aquests són els valors que més valora la gent".  I fins i tot, gosava posar-se com exemple d'aquest despreniment amb la seva renúncia a l'escó parlamentari malgrat haver sortit número 2 a les passades eleccions.

Home, amic Ernest, això ho podràs fer creure (potser) als electors de bona fe, que, pel que sembla, encara n'hi ha. A mi, però, no em vinguis amb romanços, que sé molt bé com va anar la "cosa". Ho sento, però, se t'ha vist el llautó.

Tu, "home d'en Carod" –segons creien bona part dels militants del partit (potser també el mateix Carod) – et vas passar al sector de Puigcercós quan vas ensumar –millor dit, tenir clar– que el carro anava pel pedregar. Amb això vas aconseguir que el primer de llista per Barcelona et posés, a tu –de la colla de l'avellana–, immediatament darrere d'ell, ja que tenies prou assumit que no repetiries com a president de la Cambra catalana i tampoc no tenies gens clar que sortissis elegit per a les comarques de Tarragona.

Quan la desfeta fou tan clamorosa, ja no fou possible d'aconseguir el propòsit de substituir Carles Bonet al Senat, com a única sortida digna de qui havia presidit, fins llavors, el Parlament i que no es veia amb ànims de seure als seus escons com a simple diputat. Aquesta és la pura veritat, sense eufemismes de cap mena. Així de simple i, per què no, així de normal.

Però calia vestir el sant, calia magnificar aquesta renúncia. Res millor que el tòpic de saber-se retirar a temps per donar pas a les noves fornades, tot oferint-te a l'altar del sacrifici en bé del col·lectiu, del Partit.

Home, potser n'has fet un gra massa! Jo trobo molt humà que et fes molta mandra fer d'escolanet i romandre al partit sense galons de cap mena, però no calia disfressar-ho com has pretès fer-ho i, sobretot, podies haver-te estalviat els consells que, en el seu dia, vas donar al Carles Bonet quan pretengué presentar-se de candidat a la presidència del partit. Aquest, malgrat ser ben conscient que era una quimera, volia amb el seu gest denunciar el tripijoc que Puigcercós i els seus estan fent en un partit que no mereix convertir-se en la riota –o millor dit, vergonya– de molts dels qui hi havíem  posat il·lusió i esperança. Pretenen, amb l'Oriol Junqueras de cap de turc, continuar manipulant des de les bambolines.

Tampoc no crec que siguis tu la persona més indicada per alliçonar Joan Ridao. De ben segur, hauria estat, doncs, molt millor haver fet mutis, sense més enrenou.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Josep Poca
Josep Poca
Escriptor
Opinió · Política
Mentrestant, què?
Opinió · Política catalana
El pensament de Carrasco continua molt viu
Opinió · Política catalana
Potser ja n'hi ha prou de xantatges
Opinió · Política
"I have a dream"
Opinió · Política catalana
Per fi, he pogut dormir
Opinió · Política catalana
I què us pensàveu, doncs...
Opinió · Política catalana
Sense Mas, això no acabarà bé
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Carod-Rovira: "A més de patriotes, ens cal també ser intel·ligents, si de debò volem guanyar la llibertat"
La fotografia · Nació Digital
Carod-Rovira elogia Errejón i esmena ERC: "És un error carregar contra gent que defensa drets democràtics"
Recull de premsa · Nació Digital
Amateurs contra professionals
Recull de premsa · Política catalana
Carod-Rovira: "TV3 i Catalunya Ràdio, són dels pocs instruments d'estat de què ara disposem i, si bé no són encara plenament nostres, és d'inconscients posar-nos-els en contra"
Recull de premsa · Política catalana
Benach:"Per dignitat, per responsabilitat i pel nostre futur col·lectiu seria bo que el govern del PP i el TC sabessin que no podran inhabilitar la nostra presidenta"
Recull de premsa · Política catalana
Carod-Rovira: " Algú que pretengui defensar els interessos de la majoria de la societat ha d'adonar-se que la reivindicació nacional no és cosa de burgesos capitalistes i imperialistes"
Entrevista · Nació Digital
Carod-Rovira: "El debat sobre el RUI fa l'efecte d'una certa improvisació"
Recull de premsa · Política catalana
Benach: "Avui l'independentisme és la centralitat del país, i això neguiteja molt els adversaris. I tant se val d'on venim. El més important és on anem"
Recull de premsa · Política catalana
Carod-Rovira: "L'herència Carbonell"
Recull de premsa · Política catalana
Benach: "Les dues ànimes d'aquest país no són contradictòries, ans al contrari: són ben complementàries"
Indica publicitat