Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de gener del 2014 | 16:22
Opinió
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat

Un any decisiu

Catalunya i els seus ciutadans afronten el 2014 com un dels períodes més importants de la història recent del segle XXI. És aquest un temps decisiu i emocionant de la democràcia, que ens permetrà culminar el camí de la nostra llibertat. 

El nou de novembre marcarà una fita que es recordarà per sempre més. La consulta fixada per aquest dia obrirà la porta a un nou futur. Catalunya podrà obrir nous horitzons per recuperar una part de la seva identitat, per ser un poble més lliure. No permetrem que Espanya esclafi el clam d'un poble com ja va passar ara fe tres-cents anys.

La democràcia, els vots i la mobilització faran que Catalunya sigui coneguda i reconeguda. El nostre esperit de superació, la nostra empenta per fer front a l'adversitat, a un Govern espanyol que vol impedir una consulta democràtica aconseguirà posar en evidència el greu error de Mariano Rajoy. Si Espanya manté aquesta por irracional a la democràcia només quedarà en ridícul davant la comunitat internacional i deixarà en l'ambient el record de l'absència de llibertat d'èpoques no tan llunyanes. No ho permetem.

Espanya no pot fer callar la veu d'un poble, assedegat de llibertat, cansat del maltractament polític i fiscal al que intenten sotmetre'ns. Dissabte vaig assistir a Lleida als actes del tricentenari de 1714 on el President Mas va deixar molt clar que "el dret de Catalunya a celebrar la seva història, més quan és una necessitat, una mirada al passat per fer notar les fortaleses del present que ens serviran per construir el futur col·lectiu de més de set milions i mig de catalans i catalanes".

Aquest 2014 és un any decisiu i no podem permetre que el poder d'un país com Espanya sigui absolut, sinó que ha de ser equilibrat, un poder on el poble, a través dels seus representants també tingui incidència. La història ens convoca, caminem cap al futur amb naturalitat, fermesa, democràcia, sense por i sense vergonya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Montserrat Candini
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
Opinió · Política
La Troica de Rajoy
Opinió ·
Dissabte es va jugar un partit
Opinió ·
Busqui un mirall, senyor ministre...
Opinió ·
Conèixer el país per governar
Opinió · Política
La gran oportunitat democràtica
Opinió · Política
Volem la consulta definitiva
Opinió · Política
Volem votar i votarem
Indica publicitat