Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de de setembre del 2014 | 18:29
Opinió
Jordi Porta

Via Catalana i trajectòria per poder decidir

Malgrat els mitjans posats en marxa per part de l'Estat per tal d'aigualir la Via Catalana, la resposta social va ser espectacular, tant per la quantitat de ciutadans que varen sortir al carrer com per la composició i la manera de manifestar-se.

Actitud festiva, presència intergeneracional, companyerisme, col·laboració gratuïta, reclamació lliure i clara.

A la meva dona i a mi ens va tocar el tram 23 (Diagonal-Bruc) i amb el número dos anàrem amb la samarreta vermella. La calor i el sol feien pesada l'espera però tothom va aguantar i va acompanyar el moment amb càntics espontanis i amb la repetició d'eslògans col·lectius.
La manifestació dóna força a l'estratègia catalana i deixa clar que convé mantenir i reforçar la unitat entre els partits"
La pregunta que interiorment em vaig formular era la següent: quines conseqüències tindrà aquesta manifestació en el procés fins al 9 de novembre, tant per part del govern de l'Estat, com pels partits polítics catalans?

La manifestació dóna força a l'estratègia catalana i deixa clar que convé mantenir i reforçar la unitat entre els partits que varen aprovar la celebració de la consulta pel 9 de novembre. Ara, per tant, ens cal el màxim d'unitat en els passos estratègics. A més, el govern central i alguns partits catalans, així com sectors de la "societat civil catalana", intentaran posar en marxa aquells elements que dificultin aquesta unitat.

El punt central del debat estratègic --i també de la utilització de discursos per desacreditar la consulta-- té com element principal, com sempre, la qüestió de la legalitat d'acord amb la Constitució del 1978 i la seva aplicació pel Tribunal Constitucional.
Sembla que ningú no recorda amb quins condicionants es va redactar i aprovar la constitució espanyola"
Com ja he dit moltes altres vegades, sembla que ningú no recorda amb quins condicionants es va redactar i aprovar aquesta constitució i amb quins criteris s'ha anat aplicant. De totes maneres és lògic que els nostres representants institucionals vulguin, especialment de cara a l'exterior, mostrar el respecte a la llei, però convé que també que recordin les disposicions tant del Pacte Internacional pels Drets Civils i Polítics,(1976) com la sentència del Tribunal Internacional de Justícia de la Haia (2010).

En qualsevol cas, el més important és mantenir la unitat estratègica dels partits implicats positivament en el procés per tal de fer viable el propòsit del 9 de novembre.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Porta
Jordi Porta
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política catalana
Les maniobres per desviar l'atenció pública
Opinió · Política catalana
Del carrer a les nostres institucions
Opinió · Política catalana
Els poders públics i la societat civil
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Opinió · Política catalana
Endavant i mantinguem la dignitat
Notícies relacionades
Indica publicitat