Dimecres, 4 de desembre del 2013 | 20:42
 ∑
Crònica · Internacional
La guerra de Síria i els tres mesos de segrest de Marc Marginedas
Avui fa tres mesos de segrest del periodista català Marc Marginedas a Síria. Els autors, el grup islamista Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (amb la paraula Llevant volen dir Síria), no han efectuat fins ara cap petició de rescat ni de cap mena. Des d'aquest article i des d'aquest periòdic digital li enviem la nostra solidaritat. 
Crònica · Economia
Dues Europes i el món del segle XXI
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Milers de voluntaris del Banc d'Aliments han recaptat tones de menjar que permetran sobreviure a milers de famílies. Aquesta gran mostra de solidaritat evidencia la dramàtica situació catalana després de 6 anys de depressió econòmica: una taxa d'atur del 22% de la població activa, que supera el 50% entre els joves; milers de persones desnonades; milers d'immigrants retornats al seu país i milers de joves catalans emigrats; retallades en educació, sanitat i ajudes a persones dependents; rebaixes de les condicions laborals de milers de treballadors.
Opinió · Política
La Internacional liberal recolza el dret a decidir dels catalans
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
A començaments dels anys 70 del segle passat el professor Ramon Trias Fargas va crear l'Associació Llibertat i democràcia social que va ser l'embrió de la fundació Trias Fargas.
 ∑
Crònica · Pla de lleida
No sou millors que ells
Ivan Mambrillas
La inopinada conversi√≥ de la Radiotelevisi√≥ Valenciana, aix√≠ que se'n va anunciar l'extinci√≥, en un mall de dissid√®ncia i transpar√®ncia informatives va obligar alguns periodistes principatins a atenuar les seues mostres de solidaritat gremial amb la seg√ľent objecci√≥: empleats de RTVV, no heu gosat dir la veritat fins que no us han fet fora a tots.
 ∑
Notícia · Cultura
Joana Raspall mor als 100 anys
La poetessa i activista cultural ha destacat per la seva tasca a favor de la llengua pròpia, sempre discreta però insistent i decidida. Raspall també ha mostrat al llarg de la seva vida el compromís de servei al país.
 ∑
Crònica · Seguretat
Catalunya i l'OTAN
Han sorprès les darreres declaracions de la portaveu de l'OTAN, la senyora Oana Lungescu, manifestant que una Catalunya independent quedaria fora de l'Aliança Atlàntica, tant per la seva oportunitat, en ple debat sobiranista i del tot innecessaris, tant perquè significa que des de l'Aliança Atlàntica s'han plantejat seriosament una futura Catalunya independent.
 ∑
Notícia
Unes 20 entitats del Pa√≠s Valenci√† denuncien al govern espanyol les agressions ling√ľ√≠stiques
Una plataforma creada per una vintena d'entitats de la societat civil del Pa√≠s Valenci√† ha¬†denunciat les vulneracions dels drets ling√ľ√≠stics al govern espanyol aquesta setmana, amb motiu del Dia dels Drets ling√ľ√≠stics.
Opinió · Política
Del trencament unilateral constitucional al sí a la sobirania
Teresa Mira i Enric de Vilalta, √Ämbit Fet Nacional i √Ämbit pol√≠tica ling√ľ√≠stica d'ICV
Catalunya va renunciar en el pacte constitucional a tres grans desider√†tums: la rep√ļblica, la sobirania financera i l'autodeterminaci√≥.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠