Divendres, 30 de setembre del 2016 | 14:13
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Que els partits polítics catalans mai es posaran d'acord en com afrontar el dilema territorial d'Espanya és una evidència: independentistes, federalistes i unionistes van mostrar, durant el debat de la qüestió de confiança a Carles Puigdemont, discrepàncies i posicions de partida totalment distants.
Opinió · Política catalana
Culminar el procés
Jaume Marfany
Filòleg
Clar i català. El president Puigdemont acaba d'exposar els seus arguments per guanyar la qüestió de confiança. Ara, tot depèn de la votació de demà, 29 de setembre, per confirmar que sí, que el procés continua endavant i que està preparat per concloure's de manera definitiva.

 ·
La fotografia · Política catalana
President Puigdemont: "Tenim el deure moral de buscar solucions i la solució és tenir un Estat"

El cap de l'Executiu  ha superat la qüestió de confiança del Parlament amb 72 vots a favor, dos més dels que va rebre en la seva investidura. Puigdemont després de superar- la ha afirmat que "davant l'incompliment reiterat de l'Estat de les seves obligacions, tenim el deure moral, per defensar els catalans, de buscar solucions, i aquesta solució és tenir un Estat".

 ·
Notícia · Política
Margallo compara Puigdemont amb Companys
El ministre d'Exterior en funcions,José Manuel García-Margallo, va afirmar ahir durant el III Fòrum Empresarial i després que el president de la Generalitat anunciés un referèndum vinculant per a l'última quinzena de setembre del 2017 que "Puigdemont ha llançat el desafiament més gran a la unitat d'Espanya des de l'octubre del 1934", quan Lluís Companys va proclamar l'estat català dins la República federal.
 ·
Recull de premsa · Política
Cardús: "Ningú no estava cansat, sinó impacient. I aquesta impaciència venia en bona part de no tenir l'horitzó prou clar. I diria que Puigdemont ahir va bufar molt fort per esvair la boira i deixar un cel ben ras"
En un article a Vilaweb el periodista, Pere Cardús, afirma que "L'antic règim és en descomposició. Ja res no s'aguanta dret del tot. I les fustes i els bastiments que sostenien el vell edifici es podreixen inexorablement.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Hem entrat en un nou capítol, una autèntica tombada de truita: mentre Espanya es resigna al continuisme, Catalunya prem l'accelerador"
En un article al diari Ara titulat "El referèndum torna a casa" Toni Soler assegura que "Fa nou mesos, el Procés vivia un moment agònic, víctima de les expectatives del nou cicle polític espanyol: per primer cop en anys, semblava més fàcil que canviessin les coses a Madrid que no pas a Barcelona.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí