Wednesday, 6 de July del 2011 | 19:50
 ·
Crònica · Societat civil
Consolidem posicions. 50 anys d'Ã’mnium
Roger Buch
Politòleg
Dins la societat civil catalanista tenim una llarga trajectòria d'entitats. Existeixen sovint organitzacions llampec, que neixen i moren ràpidament. Són fugisseres, no consoliden però tenen la virtut de la flexibilitat i d'expressar amb rapidesa i claredat les necessitats del moment. Parlem, per exemple,  de plataformes creades en reacció a algun fet, que poden tenir puntualment una alta capacitat de mobilització.
 ·
Crònica · Internacional
Ombres en el naixement d'un nou Estat, al sud del Sudan
Toni Reig
Periodista
Dissabte vinent, 9 de juliol, neix en el continent africà un nou Estat que serà reconegut per la comunitat internacional, l'estat del Sud de l'actual Sudan. Un referèndum celebrat el passat 9 de gener va donar el 98,8% dels vots favorables de les poblacions del Sud del Sudan a la seva independència.
 ·
Crònica · País Valencià
Judici a la vista
El 15 de juliol del 2011, dimarts de la setmana vinent, els advocats de Francisco Camps Ortiz tenen l'última oportunitat d'evitar el judici a què sembla condemnat el president de la Generalitat Valenciana.
 ·
Notícia · Seguretat
Un piròman per apagar incendis: Garzón, nou membre del Comitè Europeu per la Prevenció de la Tortura
S'ha imposat als altres dos candidats presentats per la delegació espanyola al Consell. A més de l'instigador de 'l'operació del '92', el jutge ha estat un habitual ordenant detencions en règim d'incomunicació, una pràctica denunciada múltiples vegades pel Comitè.
 ·
Crònica · Pla de lleida
A propòsit de l'espectral UE Lleida
Ivan Mambrillas
Il·legalitzar el futbol professional fóra una manera, sàdica, si es vol, de determinar amb precisió el poder d'aquest esport com a ciment social.
 ·
Notícia · Política
El Govern espanyol aixeca el veto a Televisió Sense Fronteres
Aquesta setmana, quasi deu mesos després d'imposar el veto unilateral a la ILP Televisió Sense Fronteres, el Govern espanyol ha aixecat la mesura prohibitòria.
 ·
Notícia · Unió europea
La UE aprova el reglament que permet a l'Estat impedir l'etiquetatge només en català
La normativa estipula que els governs estatals poden decidir que les etiquetes estiguin "en una o més llengües, d'entre les oficials de la Unió", després que l'esmena presentada per diversos eurodiputats catalans no hagi tirat endavant.
 ·
Notícia · Societat civil
"Les esmenes rebutjades obrien la porta a modificar una situació de discriminació que dura des del franquisme"
La Plataforma per la Llengua lamenta la decisió del Parlament Europeu i recorda les quasi 200 disposicions que obliguen a etiquetar en castellà.
 ·
Notícia · Societat civil
Moritz envia un camió a Brussel·les amb una cervesa etiquetada en català per a cada parlamentari europeu
Sota el lema "Beure una cervesa catalana és beure una cervesa europea", l'empresa vol "recolzar la llibertat de fer servir l'ús del català com a llengua pròpia en l'etiquetatge dels seus productes".
 ·
Notícia · Política
Bonet fa tàndem amb Cavaller i s'erigeix en l'alternativa a Junqueras
L'exsenador aposta per recuperar Carretero, Bertran, Carod-Rovira i els "3.997 militants més que han marxat" en els darrers anys.
 ·
Notícia · Internacional
L'OCB, contra la desaparició dels correctors d'IB3
L'Obra Cultural Balear (OCB) ha considerat inacceptable la desaparició del cos de correctors d'IB3, provocada per la manca de pagament del conveni que tenia la corporació amb la Universitat de les Illes Balears.
 ·
Recull de premsa · Política
Cardús: "L'opinió a favor de la independència es vincula cada cop més a un augment del benestar social"
"El ministre Rubalcaba, que té solucions per a tot, ha volgut relativitzar els resultats de l'enquesta del CEO dient que no passava d'indicar una tendència. L'encerta [...]: parlem d'una tendència aclaparadora".
 ·
Recull de premsa · Política
Benach: "Si el criteri a l'hora de fer la llei electoral és guanyar més o menys escons, serà una llei amb trampa"
L'expresident del Parlament, Ernest Benach, demana que els partits es posin d'acord per elaborar una "bona i moderna llei electoral" que posi fi a la desafecció i a la desconfiança dels ciutadans en la política i els polítics.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí