Divendres, 8 de gener del 2016 | 14:28
Opinió · Política catalana
Govern independentista o govern autonòmic
Ignasi Faura
Advocat
És moment de confusió i desànim o de claredat i rearmament polític? Jo opino que és moment de claredat i rearmament. El 10 de gener serà un dia important per a tots els ciutadans de Catalunya perquè ens obligarà a repensar què hem de fer i a prendre nota de la fesomia de les forces polítiques del país.

Opinió · Política catalana
El futur del Procés Constituent vers la República Catalana (1)
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Les eleccions plebiscitàries no tenen segona volta

El moviment per la independència ha tingut la força necessària per guanyar les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre i per aprovar la resolució del 9 de novembre.
Opinió · Política catalana
L'esperit de la Via Catalana, o Els dos eixos de la política d'un poble dependent
Miquel Strubell
Sociolingüista
Des que la primera consulta sobre la independència es va organitzar (per gent de quin partit?) el 2009, és meridianament clar que només el canvi, temporal, de prioritats en 
Crònica · Política catalana
No hem triat revolució, sinó somieig
Ivan Mambrillas
Tant de bo la CUP hagués preferit la revolució a la independència. Tant de bo el veto a Mas hagués respost a una recomanació dels consells obrers del Principat davant la perspectiva immediata d'assaltar el poder i dur la democràcia a l'àmbit de la producció.
Crònica · Política
Humilitat i determinació
L'atzucac quasi infinit a què es veu sotmesa fa temps la política catalana té almenys dues explicacions, dos factors que són defectes recurrents del nostre sistema de partits, i que ens aboquen a entrebancar-se dos, i tres, i tants cops com calgui sobre la mateixa pedra.

Opinió · Política
Carta als reis
Muriel Casals
Economista i número tres de Junts pel Sí
Us escric aquestes notes la tarda del dia 5. Mentre esperem l'arribada dels reis, els que són mags o màgics, aquests reis en els que els republicans posem la nostra fe. Perquè el cert és que som un país de gent que creu, som persones carregades de fe, de bona fe més exactament.

Recull de premsa · Política
Cardús: "Qüestió d'interpretacions"
En un article a la Vanguardia el sociòleg Salvador Cardús reflexiona al voltant de les diverses  interpretacions polítiques i afirma " Interpretacions en lluita per veure si n'hi ha cap que esdevingui hegemònica i estabilitzi, ni que sigui temporalment, el camp de la política. Noteu, particularment, que la fragmentació de les interpretacions és molt superior a la de la mateixa representació parlamentària".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí