Dimarts, 13 de desembre del 2011 | 19:37
 ∑ Artur Mas ha configurat un executiu incorporant independents amb resultats poc satisfact√≤ris
Artur Mas ha configurat un executiu incorporant independents amb resultats poc satisfactòris
Crònica · Política catalana
Consellers independents o polítics de raça
La presència de persones independents a la política és una arma de doble tall. Generalment és valorada com a positiva. Ajuda a obrir la política als ciutadans, l'oxigena, trenca la rutina dels aparells, i aporta experts en matèries sensibles que ajuden a millorar la governabilitat.
 ∑
Notícia · Política
El Govern portarà l'Estat als tribunals i comunicarà l'incompliment a Europa
"Això té aires de 'vendetta' contra Catalunya", diu Homs sobre la negativa de Salgado a pagar els 759 milions d'euros. El portaveu afegeix que l'incompliment és un dels fets "més greus de l'època democràtica".
 ∑
Crònica · Economia
L'hora de la política, també amb les nostres caixes
El sistema financer català ha fet un gir de 360 graus d'ençà de la crisi de 2008.

Opinió · Política
Espanya no ens paga
Xavier Serrahima
Escriptor
El t√≠tol primitiu d'aquest escrit era "Espanya ens roba!", per√≤ ens hem afanyat a seguir les tan sensates i lliberals recomanacions de la Molt Honorable Senyora N√ļria de Gispert, que tanta estima democristiana ha demostrat per la llibertat d'expressi√≥ i per l'√ļs del llenguatge pol√≠ticament correcte.
 ∑
La fotografia · Política
La imatge que va fer caure Camps esdevé una realitat
√Čs la fotografia que ha intentat evitar des que va obrir-se el 'cas dels vestits', per√≤ finalment s'ha acomplert. L'expresident de la Generalitat s'ha assegut al banc dels acusats amb el seu somriure histri√≤nic al costat d'un Ricardo Camps abatut. Els dos s'han declarat innocents.
 ∑
Notícia · Política
Girona: primera capital de demarcació en unir-se a l'Associació de Municipis per la Independència
El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat aquesta setmana amb 11 vots a favor, 5 abstencions i 9 en contra la moció presentada per la CUP-Rcat.
 ∑
Notícia · Política
Otegi: "Les estratègies militars són inhumanes"
En una entrevista a la Cadena Ser, el dirigent abertzale empresonat afirma que ETA ha "d'adoptar una decisió que passi pel reconeixement" a les víctimes.

 ∑
Notícia · Illes Balears
Uns Premis a la tasca a favor del país
Aquesta setmana, a Can Alcover-Espai de Cultura, s'han presentat els guardonats als XXV Premis 31 de Desembre, que l'Obra Cultural Balear (OCB) lliura cada any a persones i entitats que hagin destacat per la seva tasca cívica i a favor de la llengua i la cultura.
 ∑
Crònica · Tecnologia i país
2012: Catalunya presidirà l'EPTA
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
L'any vinent serà un any important per al nostre país en termes tecnològics i científics. Més enllà dels actes i congressos rellevants que se celebren a Catalunya anualment, com és el cas del Mobile World Congress (MWC), el Parlament de Catalunya presidirà la xarxa europea d'assessorament científic i tecnològic als parlaments europeus o el que és el mateix l'European Parliamentary Technology Assesment (EPTA).
 ∑
Notícia · Política
De Gispert fa marxa enrere i aixeca la prohibició d'utilitzar l'expressió 'Espanya ens roba' al Parlament
La presidenta ha argumentat que entre les seves funcions no hi ha la de determinar quines expressions poden emprar-se en el debat parlamentari.
 ∑
Recull de premsa · Política
Simó: "Donar per fet que Mas s'ha d'entendre amb el PP per la situació econòmica és actuar com una comunitat petita"
"Donar per bo que la situació és difícil i que s'han d'entendre amb el PP és actuar amb mentalitat de regió. Catalunya no ha de tenir aquesta vocació i menys un país dirigit per un partit que es diu nacionalista".
 ∑
Recull de premsa
Card√ļs: "El govern no ajuda a distingir quan retalla per fer eficient el sistema i quan ho fa perqu√® Espanya ens escanya"
"Hi ha estalvis que s'haurien d'haver fet fins i tot quan creixíem sense control. Però n'hi ha d'altres que [...] per res del món no s'haurien de deslligar del futur nacional".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠