Dijous, 7 de juny del 2012 | 19:31
Crònica · Política catalana
El corredor mediterrani i el pancatalanisme de Mas
La història i la llengua comuna unien fins ara els Països Catalans. Ara, però, també hi ha les infraestructures. Aquesta setmana s'han reunit a Barcelona els presidents de Catalunya, el País Valencià i les Balears. Se'ls ha sumat el de Múrcia. Uns i altres han convingut que els interessos són comuns i que Espanya no fa els deures. Trobades d'aquesta mena serveixen per aprofundir en el treball comú.
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
El president del Govern espanyol ha dit que del pacte fiscal se'n pot parlar, però que ara no és el moment, en canvi sí que és el moment que els nostres diners serveixin per rescatar Bankia, sense fer cap investigació ni demanar responsabilitats per les mentides que ens han explicat.
Crònica · Internacional
Autonomistes i independentistes a Sibèria
Toni Reig
Periodista
Els moviments reivindicatius existeixen arreu del món. La crisi ha potenciat tots els de caire econòmico-social però també, de retop, els de tipus identitari o els que, són una barreja de reivindicacions econòmiques, socials, culturals i polítiques. Aquest és el cas de Sibèria, un territori d'11milions de quilòmetres quadrats: dues terceres parts de Rússia.
Notícia
"Siguem valents i sortim de la LOFCA"
Cap ni un motiu li queda a Jordi Pujol per a seguir en l'actual estat de les autonomies espanyol. A una entrevista, l'expresident de la Generalitat ha assegurat que la independència potser no és viable o potser sí: "El que és molt difícil és que Catalunya pugui seguir endavant en la situació actual".
Llibres / revistes
Uns pressupostos generals que ens escanyen més
La fotografia · Illes Balears
Bauzá, escridassat també a Barcelona
El president del Govern, José Ramón Bauzá, allà on va triomfa. Aquesta vegada l'escridassada no s'ha produït a les Balears, sinó a Barcelona, on el cap de l'executiu s'ha desplaçat per a una reunió sobre el Corredor Mediterrani.
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Enderrock 200: la història musical del país dels darrers 50 anys
La revista musical ha celebrat l'edició 200 de la publicació amb un número especial on hi repassa el bo i millor de la producció musical catalana de l'últim mig segle.
Crònica · Afers religiosos
Jesús és un mal sacerdot, segons els ultres
La deriva del nacional-catolicisme espanyol, els ultres, és cada cop més al·lucinant i, el que és pitjor: no en són conscients. Ho assegura el majordom infiltrat en les seves files, qui no té res a veure amb el majordom del Vaticà i el qual no vol dir si és sacerdot o laic per no donar pistes.
Recull de premsa · Política
Bosch: "El Titànic s'enfonsa i el govern espanyol fa d'orquestra de bord, entretenint amb violins"
"D'aquí a uns anys, els historiadors es faran creus de la nostra falta de determinació. I encara més de la nostra falta d'autodeterminació".
Recull de premsa · Política
Xirgo: "Mas demana sentit comú pel corredor mediterrani i la ministra Pastor beneeix el corredor central"
"Espanya és radial. I ho continuarà sent. Encara que nosaltres ens anem escarrassant reivindicant el corredor mediterrani."
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí