Dilluns, 30 de desembre del 2013 | 20:34
 ∑
Notícia
Tribuna Catalana us desitja un bon i històric 2014
L'associació Tribuna Catalana i la redacció de Tribuna.cat vol desitjar-vos una feliç entrada d'any. Esperem que aquest històric 2014 sigui decisiu per a Catalunya i que s'assoleixin els horitzons nacionals que durant 300 anys han estat ofegats i mutilats.
Opinió
Enquestes a gust del consumidor... o del patrocinador
Miquel Strubell
Socioling√ľista
√Čs molt f√†cil manipular els resultats d'una enquesta per√≤ ho √©s tant o m√©s manipular-la a partir del mateix disseny del q√ľestionari, en la formulaci√≥ dels √≠tems. Aquestes q√ľestions tenen una especial import√†ncia en la situaci√≥ com la nostra, en qu√® la intoxicaci√≥ de mentides i de mitges veritats i de veritats manipulades i amagades est√† arribant a nivells alts, i tot sembla indicar que encara pujaran m√©s.
Opinió
Temps de den√ļncies
Fèlix Martí
President de Linguapax
El govern espanyol ha decidit no dialogar amb Catalunya i es nega a gestionar de manera sensata el procés de creació del nou estat reclamat pels catalans. Els seus dirigents polítics pensen equivocadament que disposen d'instruments suficients per desarticular l'opció dels ciutadans, dels partits polítics i de les institucions favorables a la independència.
 ∑
Llibres / revistes
Les edicions artístiques de L'Avenç
Opinió
Mirem-nos al mirall
Oriol Illa
Politòleg
Fa vint anys, aproximadament, l'independentisme catal√† tenia quelcom de subversiu, d'extremista, de radical. Ser independentista era sin√≤nim de ser alg√ļ profundament ideologitzat que cridava a una revoluci√≥ ut√≤pica perqu√® propugnava un trencament amb el r√®gim vigent en el que la majoria silenciosa estava confortablement instal¬∑lat.
Opinió
Any nou: també pels partits?
Isidre Palmada
Professor
Segons Quim Arrufat (CUP), Vilaweb 24 de desembre, si ens acovardim el referèndum podria ser un pa sucat amb oli. I continuava: "Si l'estat bloca el procés políticament i judicial els pròxims mesos, fins i tot quan es convoqui la consulta, el govern haurà de restar fidel a la seva gent i al seu parlament i no acatar la prohibició de l'estat espanyol.
 ∑
Crònica · Pla de lleida
Per un 2014 d'alegria i democràtica mala hòstia
Ivan Mambrillas
Sempre hem mantingut que els Pa√Įsos Catalans no han perdut batalles perqu√® mai no han arribat a lliurar-ne cap.
 ∑
Crònica · Afers religiosos
L'Església catalana entre el papa Francesc i la consulta
L'Església catalana (laics, sacerdots, religiosos, bisbes, teòlegs, pensadors, polítics) se situa entre el papa Francesc amb la dinàmica que ha endegat durant el 2013 i la consulta sobre el futur de Catalunya anunciada pel dia 9 de novembre del 2014.
 ∑
Crònica · Seguretat
La seguretat nacional, un gran repte del 2014
Si Catalunya vol esdevenir un Estat independent, entre moltes altres q√ľestions, haur√† de ser capa√ß de garantir la seguretat del pa√≠s i la dels seus ciutadans, de manera que un dels reptes d'aquest 2014 ser√† comen√ßar a dissenyar les bases d'un sistema de seguretat nacional que sigui capa√ß d'integrar i identificar les eventuals amenaces i riscos que poden afectar-la
 ∑
Crònica · Tecnologia i país
Els principals reptes TIC del 2014
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Estem a punt de cloure un any que, a nivell de país, marcarà un abans i un després per a Catalunya. Podríem definir-lo com un autèntic "Any Zero". Això, però, sgnifica que l'any vinent a d'ésser un any decisiu, apassionant per tot allò que ens depararà.
 ∑
Recull de premsa
Casals: "Tots sabem que és normal que un país voti com pot viure millor"
"√Čs normal que tots els qui formem part d'un pa√≠s decidim com volem viure millor. Amb tu. Amb tothom. Que es faci realitat la consulta i la vict√≤ria del s√≠. Aquest √©s el meu desig ‚Äďcompartit‚Äď per al 2014".
 ∑
Recull de premsa
Vallory, Mohedano, Vidal: "El moviment escolta viu una catalanitat desacomplexada i, alhora, crítica, que respecta la diversitat de parers"
"La identitat nacional, doncs, és la nostra forma d'aportar el que som al món, sabent que les identitats són constructes humans, que canvien amb el temps".
 ∑
L'acudit
Per Puyal
 ∑
Crònica · Informe SIC
L'Estat i les clavegueres exigeixen ja mateix resultats als unionistes (I)
En diferents cercles unionistes de l'Estat ja hi circulen anàlisis, propostes i estratègies que permetin poder sortir del fracàs i el bloqueig de l'unionisme davant de l'estratègia dels sobiranistes i els partidaris del dret a decidir. L'Estat i les seves clavegueres segueixen no només nerviosos sinó també emprenyats per la manca de resultats de l'ofensiva projectada a tots els nivells en contra la transició nacional de Catalunya.
 ∑
Crònica · Política catalana
Refundar la Unió Socialista de Catalunya, refer el bloc ERC-USC
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
L'acte d'ERC del 14 de desembre a l'Auditori del Fòrum va tenir un efecte lateral molt important, més enllà de l'objectiu d'impulsar la consulta d'autodeterminació.
 ∑
Crònica · Informe SIC
Desànim i sensació de fracàs dels serveis de l'Estat amb l'unionisme (II)
El fracassos del 12-O i del 6 de desembre de l'unionisme, amb 9.000 i 6.000 manifestants respectivament, són l'evidència que l'estratègia unionista de mobilització no troba ressò ni en el 10% dels seus propis votants a Catalunya. Aquests votants ni connecten ni entenen els missatge que es donen d'agror, de negativisme i de radicalisme propis del "no a tot".
 ∑
Crònica · Internacional
La pressió internacional sobre Rajoy ha començat
Joan Rusi√Īol
Periodista (@joanrusinol)
Quina importància té la concreció de la data i la pregunta pel referèndum? Significa, en essència, passar de les paraules als fets. Del terreny boirós dels desitjos al de la plasmació d'una intencionalitat política definida.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠